MasterChef: Καπνιστό σκουμπρί με πουρέ από φασόλια και σταμναγκάθι

Το πιάτο αντιγραφής της Θεοδώρας Σακαγιάννη

Καπνιστό σκουμπρί με πουρέ από φασόλια και σταμναγκάθι της γνωστής chef Θεοδώρας Σακαγιάννη κλήθηκαν να αντιγράψουν οι τέσσερις υποψήφιοι προς αποχώρηση αυτής της εβδομάδας στο MasterChef 2024!

Οι τρεις κριτές του MasterChef με τη Θεοδώρα Σακαγιάννη 

Οι τρεις κριτές του MasterChef με τη Θεοδώρα Σακαγιάννη 

Αν σου άρεσε η συνταγή κι ενδιαφέρεσαι να τη φτιάξεις στην κουζίνα σου, ακολούθησε ένα - ένα τα βήματα παρακάτω: 

ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΑΠΟ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΑΠΟ ΦΑΣΟΛΙΑ

  • 800 ΓΡ. ΛΕΥΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΟΥΛΙΑΣΜΕΝΑ
  • 1 ΤΜΧ ΛΕΥΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
  • 150 ΓΡ. ΠΑΝΣΕΤΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ
  • ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ
  • ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ
  • ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
  • ΑΛΑΤΙ
  • ΠΙΠΕΡΙ
  • ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ ΚΑΙ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΤΑ.
  • ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ.
  • ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΡΟ.
  • ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΒΡΑΣΗ ΜΕΤΡΑΜΕ 15 ΛΕΠΤΑ.
  • ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ THERMOMIX ΜΕ ΜΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΥΦΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΥΜΠΡΙ

  • 2 ΤΜΧ ΣΚΟΥΜΠΡΙ
  • 500 ΓΡ. ΑΛΑΤΙ
  • 10 ΓΡ. ΤΣΑΪ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΦΙΛΕΤΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΞΕΚΟΚΚΑΛΙΖΟΥΜΕ
  • ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ THERMO ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΤΣΑΪ
  • ΠΑΣΤΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ
  • ΞΕΠΛΕΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΑΜΠΟΝΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΧΑΡΤΙ
  • ΛΑΔΩΝΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΜΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

  • ΝΤΟΜΑΤΕΣ
  • ΘΥΜΑΡΙ
  • ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
  • ΑΛΑΤΙ
  • ΠΙΠΕΡΙ
  • ΠΕΤΙΜΕΖΙ
  • ΣΚΟΝΗ ΣΚΟΡΔΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΜΠΛΑΝΣΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΟΥΜΕ.
  • ΚΟΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ.
  • ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 170 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ

  • ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ
  • ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
  • ΑΛΑΤΙ -ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΜΠΛΑΝΣΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ.
  • ΤΑΜΠΟΝΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΩΜΑ.

ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ

  • ΦΑΣΟΛΙΑ
  • ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ
  • ΣΟΥΜΑΚ
  • PULL BIBER

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ.
  • ΜΑΡΙΝΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ.
  • ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΛΑΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΤΑ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΑΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ

  • ΠΑΝΣΕΤΑ
  • ΣΟΥΜΑΚ
  • PULL BIBER

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΤΑ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ.
  • ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.

ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΙ ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟΥ

  • 100 ΓΡ. ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ
  • 50 ΓΡ. ΣΠΑΝΑΚΙ
  • 80 ΓΡ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
  • 160 ΓΡ. ΗΛΙΕΛΑΙΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ THERMOMIX ΣΤΟ 10 ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΡΙΑΝΙ - LIME

  • ΑΡΙΑΝΙ
  • LIME ΞΥΣΜΑ
  • ΑΛΑΤΙ
  • ΛΑΔΙ ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟΥ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ LIME ΣΤΟ ΑΡΙΑΝΙ.
  • ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΛΑΔΙ ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟΥ.

ΣΤΗΣΙΜΟ

  • ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΠΙΑΤΟΥ.
  • ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΣΕ ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.
  • ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΡΕ ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ.
  • ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ ΚΥΛΙΝΔΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΠΟΥΡΕ.
  • ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΞΙΑ, ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΡΟΛΑΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ.
  • ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ, ΣΚΟΡΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΤΑ.
  • ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΡΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΚΟΝΗ ΜΑΥΡΟΥ ΣΚΟΡΔΟΥ.
  • ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΠΙΑΤΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΡΑΞΕΙ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΜΕ ΦΛΟΓΙΣΤΡΟ.
  • ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΤ ΜΑΖΙ ΜΕ ΛΑΔΙ ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟΥ.

Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 2024  

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top