O Παύλος Χάππιλος φτιάχνει την πιο υπέροχη αλμυρή τάρτα

Δείτε πώς να φτιάξετε τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια κα χαλούμι

Μία υπέροχη συνταγή για τάρτα έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής «Breakfast@star» ο Παύλος Χάππιλος.

Μελιτζάνες εποχής γεμιστές με πλιγούρι

Υλικά της Συνταγής για τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια κα χαλούμι

Για την τάρτα

300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
πρέζα αλάτι
150γρ κρύο βούτυρο
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
3-4 κ.σ. κρύο νερό

Για την γέμιση

λάδι
2 μεγάλα λευκά κρεμμύδια
200 γρ χαλούμι
3 αυγά
 300 γρ. γιαούρτι. 
ρίγανη
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση της Συνταγής 

Κόβουμε το βούτυρο κυβάκια και το βάζουμε στο ψυγείο, στύβουμε μισό λεμόνι και το βάζουμε με 4 κουταλιές της σούπας νερό σε ένα δοχείο και το βάζουμε στο ψυγείο. Ζυγίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε μέσα το παγωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε με τα χέρια και τρίβουμε με τα δάχτυλα το βούτυρο μέχρι να έχουμε υφή υγρής άμμου. Προσθέτουμε το νερό και διπλώνουμε μέχρι να έχουμε μια σχετικά ομογενοποιημενη ζύμη. Καλύπτουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτα. 

Στο μεταξύ βάζουμε τα κομμένα κρεμμύδια σε τηγάνι με λίγο λάδι και αλάτι σε μέτρια φωτιά. Καθε 10 λεπτά τα ανακατεύουμε λίγο με μια ξυλινη κουταλα, όταν τα βλέπουμε να κολλάνε λιγο προσθέτουμε λίγο νερο και ανακατεύουμε, το κάνουμε αυτό μέχρι να είναι ολα χρυσαφενια μαραμένα και καραμελωμένα, περίπου 40 λεπτά.

Μετά τα 15 λεπτά βγάζουμε την ζύμη απο το ψυγείο την ανοίγουμε με πλάστη και την βάζουμε σε ταψί περίπου 26 εκατοστών που έχουμε βουτυρώσει, την κοβουμε γυρο γυρο και κραταμε τα αποκόμματα, κάνουμε τρυπες με πιρούνι στην βαση, καλυπτουμε με αλουμινόχαρτο που εφαπτεται στην ζυμη και βαζουμε την ταρτιέρα στην κατάψυξη για 5 λεπτα. Μετα την βάζουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για αλλα 20. Σε αυτο το σημείο θα ειναι και τα κρεμμύδια έτοιμα τα αφαιρούμε απο την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά, το ίδιο κάνουμε και στην βάση της τάρτας. 

Σε αυτό το σημείο αν η τάρτα έχει κάνει τρύπες την μπαλώνουμε με τα αποκομματα. Χτυπάμε τα αυγά το γιαούρτι το τριμμένο χαλούμι τον δυόσμο το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε και τα λίγο κρύα κρεμμύδια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε όλο το μίγμα στην βάση και το ψήνουμε για 35 λεπτά η μέχρι να έχει ένα ωραίο  χρώμα από πάνω. Αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.

Δείτε όλα τα επεισόδια του breakfast@star

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top