Lockdown: Φτιάξε δύο νόστιμες και light σούπες

Θα θες να τις τρως όλο το χρόνο

Οι σούπες έχουν την τιμητική τους και σε αυτή την καραντίνα και ο Λάμπρος Βακιάρος έδειξε μέσα από την εκπομπή του Star «Στη Φωλιά των Κου Κου» τρεις  νόστιμες και Light σούπες.

Βελουτέ σούπα με κουνουπίδι και σωτέ μανιτάρια

Υλικά

1κ κουνουπίδι
4 κ. σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδου
1 μεσαίο κρεμμύδι
1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
500 γραμμάρια ανάμεικτα μανιτάρια
4-5 κλωναράκια θυμάρι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
4 κ.σούπας βούτυρο

Δείτε βήμα-βήμα πώς να φτιάξετε τη σούπα με το κουνουπίδι 

 

 

1.    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα.
2.    Σε ένα μεγάλο ταψί θρυμματίζουμε σε μικρές τούφες το κουνουπίδι και το μαρινάρουμε μαζί με το σκόρδο καλά με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι ανακατεύοντάς τα στο ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά, στη συνέχεια με προσοχή ανακατεύουμε το κουνουπίδι στο ταψί και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
3.    Παράλληλα, προθερμαίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα (που να χωράει το κουνουπίδι από το φούρνο) σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να γίνονται διάφανα. Μόλις το κουνουπίδι είναι έτοιμο το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον ζωμό και μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και προαιρετικά, δύο λεπτά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, το βούτυρο.
4.    Με έναν πολτοποιητή χειρός ή με προσοχή σε 2-3 δόσεις σε κανάτα του μπλένετερ, πολτοποιούμε τη σούπα σε βελουτέ υφή. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
5.    Για τα μανιτάρια, προθερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Τα σωτάρουμε ιδανικά σε 2-3 δόσεις (ανάλογα με το τηγάνι) με 2 – 3 κ.σ. ελαιόλαδο για 4 – 5 λεπτά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αποσύρουμε από την εστία προσθέτουμε το θυμάρι και ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε με τη σούπα

Μανιταρόσουπα 

 

Υλικα

2 κιλά ανάμεικτα μανιτάρια ψιλοκομμένα
4 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι
1 μεγάλο πράσο
1 μεσαία πατάτα
3 κ. σούπας μπαλσάμικο με σύκο 
400 γρ. λευκό κρασί
2 λίτρα ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
Ο Λάμπρος μάλιστα συνόδευσε την βελουτέ σούπα με μπρουσκέτα που είχε καραμελωμένα κρεμμύδια.
Υλικά για τα καραμελωμένα κρεμμύδια και τις μπρουσκέτες
2 μεσαία κρεμμύδια
3 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 κ. σούπας κρέμα βαλσάμικο με σύκο

Διαδικασία 

Δείτε βήμα-βήμα πώς να φτιάξετε τη μανιταρόσουπα 


 

Διαδικασία 


1.    Προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το κρεμμύδι και το πράσο και μαγειρεύουμε για 3 – 4 λεπτά.
2.    Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα λαχανικά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να εξατμιστούν σχεδόν τα 2/3 της ποσότητας.
3.    Στη συνέχεια, προσθέτουμε την πατάτα, το ζωμό και το θυμάρι και μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε για περίπου 45 – 50 λεπτά ή έως ότου τα λαχανικά είναι αρκετά μαλακά.
4.    Με ένα ραβδομπλέντερ (πολροποιητή χειρός) πολτοποιούμε πολύ καλά τη σούπα μέχρι να φτάσουμε σε μια βελουτέ υφή.
 Σε αυτό το σημείο, αν η σούπα μας είναι αρκετά νερουλή, βράζουμε για ακόμα 5 – 15 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια, έτσι ώστε να τη φέρουμε στην επιθυμητή υφή.
5.    Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας, έως ότου ενσωματωθούν στη σούπα.
6.    Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
7.    Σερβίρουμε με τη μπρουσκέτα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top