Μέρες νηστείας και ο Λάμπρος Βακιάρος προτρέπει τους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» να δοκιμάσουν κάτι νόστιμο και διαφορετικό.
Ο σεφ έφτιαξε για τους τηλεθεατές του Star νηστίσιμη βελουτέ σούπα με αχνιστά μύδια και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.
Υλικά
• 70 – 80 γρ. ελαιόλαδο + 120 γρ.
• 300 γρ. πράσα (κομμένα στη μέση και μετά σε ροδέλες, όχι το σκούρο πράσινο)
• 800 γρ. πατάτες (καθαρισμένες και κομμένες σε στα 8 κομμάτια)
• 1 σκελίδα σκόρδο + 1 (ψιλοκομμένες)
• 950 γρ. ζωμό λαχανικών
• 2 φύλλα δάφνης
• 1.5 κιλό μύδια (καθαρισμένα)
• 120 γρ. λευκό κρασί
• 30 γρ. άνηθο
• Αλάτι – πιπέρι