Μία ωραία ιδέα για μεσημεριανό φαγητό έδωσε το πρωί της Τετάρτης στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» ο Λάμπρος Βακιάρος.
Ο σεφ έφτιαξε ψητό κοτόπουλο με φάβα και καταμελωμένα κρεμμύδια.
Yλικά
Για τη φάβα
500 γρ. φάβα
180 γρ. κρεμμύδι (ολόκληρο)
3 φύλλα δάφνης
120 γρ. ελαιόλαδο
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
40 γρ. ελαιόλαδο
500 γρ. κρεμμύδια
1 πρέζα αλάτι
15 γρ. καστανή ζάχαρη
20 γρ. κρέμα βαλσάμικου ή 30 γρ. ξύδι βαλσάμικο
Για το κοτόπουλο
4 φιλέτα στήθη κοτόπουλου
10 γρ. ρίγανη αποξηραμένη
10 γρ. πάπρικα γλυκιά
2 γρ. σκόρδο σε σκόνη
Aλάτι – πιπέρι
30 γρ. ελαιόλαδο
Για τη γρήγορη σαλάτα-συνοδευτικό
1 κεσεδάκι τοματίνια (κομμένα στα 4)
2 αγγουράκια (κομμένα στη μέση και μετά σε φέτες)
1/3 κούπας μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
Eλαιόλαδο
Aλάτι – πιπέρι