Θέλεις να τον χωρίσεις; Πώς να προετοιμάσεις το έδαφος

Όλα τα βήματα για έναν αξιοπρεπή χωρισμό

Έχεις πάρει μέσα σου εδώ και καιρό την απόφαση ότι θέλεις να χωρίσετε, όμως ακόμη δεν έχεις πάρει την πρωτοβουλία να το ανακοινώσεις στον/στην σύντροφό σου, μιας που αυτή η κίνηση σε γεμίζει με στρες και αρνητικά συναισθήματα. Η ανακοίνωση ενός χωρισμού είναι πράγματι μια πολύ δύσκολη στιγμή και για τα δύο μέλη ενός ζευγαριού και για να πραγματοποιηθεί με ειλικρίνεια και δίχως περιττό δράμα χρειάζεται και την κατάλληλη προετοιμασία. Να λοιπόν πως αυτό θα συμβεί από την πλευρά σου.

Aθώες φράσεις που χρησιμοποιούν οι χειριστικοί άνθρωποι

Επίλεξε τη σωστή ώρα και τόπο

Βρες μια στιγμή που και οι δύο είστε ελεύθεροι και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Βεβαιώσου ότι βρίσκεστε σε προστατευμένο περιβάλλον χωρίς κόσμο και αδιάκριτα βλέμματα, ώστε να μπορείτε να έχετε μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση.

Δεν έχετε φίλους; Πώς να είστε ευτυχισμένοι και μόνοι σας

Να είσαι σαφής και άμεση

Μην το φέρνεις βόλτα για πολλή ώρα, αλλά μην είσαι και υπερβολικά σκληρή απέναντι στον σύντροφό σου. Μοιράσου τους λόγους για τους οποίους θέλεις να χωρίσετε, αλλά απόφυγε το να τον/την κατηγορήσεις για όλα όσα πιστεύεις ότι ευθύνονται για αυτή σου την απόφαση, πόσο μάλλον όταν ξέρεις πόσο θα πληγωθεί.

Φέρσου με ενσυναίσθηση

Αυτή είναι μια δύσκολη συζήτηση και για τους δυο σας, αλλά προσπάθησε να εστιάσετε στα δικά σου συναισθήματα αντί να γίνετε υπερβολικά συναισθηματικοί ή αμυντικοί ο ένας προς τον άλλο.

Άκου τι έχει να σου πει

Δώσε στον/στην σύντροφό σου την ευκαιρία να πει τη γνώμη του και να εκφράσει τις ερωτήσεις ή τις ανησυχίες του με στοχαστικό τρόπο και με σεβασμό.

Δώσε την ευκαιρία για closure

Μπορεί να είναι χρήσιμο να συζητήσετε τα επόμενα βήματά σας, όπως το πώς θα χειριστείτε πρακτικά θέματα όπως η επιστροφή των αντικειμένων του άλλου ή η επικοινωνία στο μέλλον. Όσο πιο σύντομα γίνει αυτό, τόσο το καλύτερο και για τους δυο σας, ώστε να προχωρήσετε στη ζωή σας το συντομότερο.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: www.allyou.gr
 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top