Tι οδηγεί τελικά στην απιστία; Η έρευνα, μίλησε

Μήπως έχεις δει και εσύ αυτές τις συμπεριφορές;

Έρευνα του Psychological Science, κατάφερε να εντοπίσει αυτό που όλους μας έχει προβληματίσει κατά καιρούς. Τι οδηγεί τελικά στην απιστία;

Νιώθεις σαν να βγαίνεις συνεχώς με το «λάθος» άτομο;

Τα μέχρι τώρα στοιχεία παραμένουν ασαφή σχετικά με το αν η απιστία είναι ένα μόνο σύμπτωμα των ήδη προβληματικών σχέσεων ή αν είναι τελικά αυτή που προκαλεί τις μεγάλες ρήξεις και τους χωρισμούς.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Tilburg μελέτησαν μια μεγάλη ομάδα περίπου 1.000 Γερμανών πολιτών και τους ακολούθησαν κατά μέσο όρο 8 χρόνια για να δείξουν πώς οι απιστίες επηρεάζουν τις σχέσεις τους. Τα συμπεράσματα; 

Οι άνθρωποι που έφτασαν να απατήσουν τον σύντροφό τους, είχαν χαμηλότερη αυτοεκτίμηση κατά τη διάρκεια της σχέσης, χαμηλότερη ικανοποίηση, αλλά και λιγότερη οικειότητα.

Επίσης, η έρευνα έδειξε ότι τα θύματα που δέχθηκαν απιστία, ανέφεραν μόνο χαμηλότερη αυτοεκτίμηση και περισσότερες συγκρούσεις, αλλά η ευημερία τους, δεν επηρεάστηκε τρομερά και για πολύ χρονικό διάστημα. Επίσης διαπιστώθηκε, πως πριν από την απιστία υπήρχαν συχνά δραματικές αλλαγές στη σχέση. 

Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή: mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top