H πεντάλεπτη συνήθεια που μειώνει το στρες

Τι να κάνεις για να απαλλαγείς από το άγχος

Οι γρήγοροι ρυθμοί και οι απαιτήσεις της καθημερινότητας μας κάνουν όλους να βιώνουμε περιόδους έντονου στρες.

Μία νέα έρευνα όμως, που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο Stanford, αποδεικνύει ότι 5 λεπτά κάθε μέρα είναι αρκετά για να μιώσουν αποτελεσματικά το άγχος σου. 

Συγκεκριμένα, πάνω από 100 συμμετέχοντες εξασκήθηκαν σε μία από τις 4 μεθόδους ενσυνειδητότητας με διαφορετικούς τύπους αναπνοών κάθε μέρα για έναν μήνα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως μία ήταν εκείνη που κατάφερε πραγματικά να έχει τα πιο θεαματικά αποτελέσματα. Ο λόγος για το cycling sighing που έδωσε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να μεταβάλουν τη διάθεσή τους μέσω αναπνοών και να μειώσουν το άγχος τους. 

Η μέθοδος: 

Cyclic sighing : Επικεντρώνεσαι στην εκπνοή, αφού πραγματοποιήσεις δύο εισπνοές από τη μύτη και μία μεγάλη εκπνοή από το στόμα. 

Box breathing: Η μέθοδος πραγματοποιείται με εισπνοή, κράτημα, εκπνοή, κράτημα, δηλαδή 4 ισόποσες κατηγορίες αναπνοών.

Cyclic hyperventilation: Βαθιές εισπνοές από τη μύτη και μεγάλες εκπνοές από το στόμα (25 κύκλοι) που ακολουθούν 25-30 δευτερόλεπτα κρατήματος της αναπνοής με άδειους πνεύμονες. 

Standard meditation: Όχι αναπνοές, απλά επικέντρωση στις μεθόδους ενσυνείδητου διαλογισμού. Το θετικό είναι ότι μπορείς να δοκιμάσεις τις μεθόδους αυτές στο σπίτι, χωρίς να πληρώσεις ευρώ, κάτι που θα ευχαριστήσει πολλούς ανθρώπους. Ξεκίνα, λοιπόν, την ημέρα σου, "σπαταλώντας" 5 λεπτά από τον χρόνο σου για τις αναπνοές, ώστε να σιγουρέψεις πως το πρωινό σου θα έχει μια ήρεμη συνέχεια.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top