Eίναι καλό να ζητάς πρώτη συγγνώμη μετά από καβγά;

Το να ζητάς συγγνώμη έχει οφέλη που δεν φαντάζεσαι

Το να τσακώνεσαι είναι χάλια, ειδικά όταν είναι με το αγόρι που αγαπάς. Είναι δύσκολο να έχετε μια υγιή σχέση όταν είστε θυμωμένοι ο ένας με τον άλλον ή μαλώνετε για τα πιο μικρά, τα πιο ανόητα πράγματα. Έχω ανακαλύψει ότι ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσεις αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι να είσαι ο πρώτος που θα ζητήσει συγγνώμη μετά από έναν καυγά. Μπορεί να μην είναι εύκολο, αλλά να γιατί είμαι πάντα ο πρώτος που λέω συγγνώμη.

Eρωτεύτηκες Λέων; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Θέλω να επιστρέψω στην κανονικότητά μας.

Μισώ όταν μαλώνουμε με το αγόρι μου. Με τρελαίνει γιατί δεν είμαστε έτσι συνήθως και δεν κάνουμε αυτό κανονικά. Είμαστε υπέροχοι στην επικοινωνία μεταξύ μας, οπότε όταν μαλώνουμε είναι σαν να βρίσκονται δύο διαφορετικοί άνθρωποι στη σχέση. Η συγγνώμη δεν τα κάνει όλα τέλεια, αλλά είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να επιστρέψουμε στην κανονική μας κατάσταση.

Δεν φοβάμαι να αναλάβω τα λάθη μου.

Αυτό με κάνει πολύ εύκολο να είμαι ο πρώτος που θα ζητήσω συγγνώμη. Δεν είμαι περήφανη ούτε φοβάμαι να παραδεχτώ όταν έχω κάνει κάτι λάθος. Ακόμα κι αν δεν έφταιγα για όλο τη διαφωνία. Η συγνώμη μου δείχνει στον φίλο μου ότι είμαι πρόθυμη να παραδεχτώ τα λάθη μου και να εργαστώ για να βελτιώσω τον εαυτό μου για τη βελτίωση της σχέσης μας.

Θέλω να αναλάβω το μερίδιό μου.

Αυτό μπορεί να είναι λίγο εγωιστικό, αλλά ένας από τους λόγους που μου αρέσει να ζητάω πρώτα συγγνώμη είναι απλώς να καθαρίσω το όνομά μου και να τελειώσω με το μέρος που μου αναλογεί. Ξέρω ότι αν ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη, δεν έχω τίποτα άλλο να κάνω παρά να περιμένω να είναι έτοιμος να ανταποκριθεί από την πλευρά του. Δεν μπορεί να μου επιστρέψει τίποτα γιατί ήμουν ήδη ειλικρινής και ζήτησα συγχώρεση.

Τον βοηθάει να ζητήσει συγγνώμη.

Όταν ο φίλος μου με βλέπει να αφήνω την περηφάνια μου και να ζητώ συγγνώμη, τον ενθαρρύνει να κάνει το ίδιο. Ξέρω ότι μια συγγνώμη που είναι αναγκαστική είναι σπάνια ειλικρινής, επομένως δεν το κάνω ποτέ, αλλά ζητώ πρώτα συγγνώμη για να τον ενημερώσω ότι είναι ένα ασφαλές μέρος για να παραδεχτείς τα λάθη σου, να πεις αλήθεια και με ειλικρίνεια για να αναπτυχθείς και να προχωρήσεις. Όταν το κάνουμε αυτό μεμονωμένα, είναι υπέροχο. Όταν το κάνουμε αυτό μαζί, κάνει τη σχέση μας ακόμα πιο δυνατή.

Όσο περισσότερο κρατώ τον θυμό, τόσο πιο θυμωμένη γίνομαι.

Αν δεν ζητήσω συγγνώμη μετά από έναν καυγά, θα αφήσω τον θυμό, τη λύπη μου και ό,τι άλλο αρνητικό συναίσθημα κρατάω να φουσκώσει μέσα μου μέχρι να ξεφύγουν από τον έλεγχο. Αυτό που ξεκίνησε ως μια μικρή μάχη θα μετατραπεί σε μια τεράστια δοκιμασία αν δεν ζητήσω απλώς συγγνώμη και δεν το τελειώσω. Τα πράγματα που ειπώθηκαν και έγιναν μπορεί να πονάνε, αλλά δεν θα μετατραπούν σε κάτι μεγαλύτερο από ό,τι είναι.

Μια συγγνώμη δεν βλάπτει ποτέ.

Λένε ότι η συγχώρεση είναι περισσότερο για αυτόν που πληγώθηκε παρά για αυτόν που έκανε το κακό. Με τον ίδιο τρόπο, μια συγγνώμη είναι μερικές φορές περισσότερο για αυτόν που την ακούει παρά για αυτόν που την λέει. Μερικές φορές όταν ζητώ συγγνώμη δεν το εννοώ καθόλου, αλλά ξέρω ότι θα βοηθήσει την κατάσταση. Μερικές φορές χρειάζεται ό,τι έχω για να βγάλω αυτές τις λέξεις από το στόμα μου, ειδικά όταν το αρχικό πρόβλημα δεν ήταν καν δικό μου λάθος. Αλλά μια συγγνώμη δεν βλάπτει ποτέ. Στην πραγματικότητα, θα αρχίσει μόνο να βελτιώνει τα πράγματα.

Γίνομαι καλύτερος άνθρωπος κάνοντάς το.

Χρειάζεται ένα δυνατό, ειλικρινές άτομο για να μπορέσει να ζητήσει συγγνώμη. Δυστυχώς, δεν είναι κάτι που μου έρχεται φυσικά. Εξαιτίας αυτού, όταν ζητώ πρώτα συγγνώμη, ξέρω ότι μεγαλώνω και γίνομαι καλύτερος άνθρωπος κάθε φορά που το κάνω. Μπορεί να μην είναι εύκολο, αλλά βελτιώνει τις επικοινωνιακές μου δεξιότητες και την ικανότητά μου να είμαι ταπεινός και μου επιτρέπει να είμαι μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου.

Είναι καλό για τη σχέση μας.

Κάθε ζευγάρι τσακώνεται - απλώς φαίνεται να μην υπάρχει τρόπος να το αποφύγει αυτό - αλλά δεν ζητά συγγνώμη, συγχωρεί και προχωρά. Ζητώντας πρώτα συγγνώμη, δείχνω στον φίλο μου ότι δεσμεύομαι να προχωρήσουμε μαζί. Αυτό επιτρέπει στη σχέση μας να γίνει ισχυρότερη, η εμπιστοσύνη μας ο ένας στον άλλο να μεγαλώνει και οι καλές στιγμές στη σχέση μας να υπερισχύουν πάντα των κακών.

Συντάκτης: Αγγελική Λάλου

Πηγή:www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top