Casual dating: 5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις

Θες σχέση χώρις δεσμεύσεις ; Δες πώς να την κάνεις σωστα!

Casual dating: Τι Πρέπει Να Προσέξεις

Τον τελευταίο καιρό η τάση του casual dating ακούγεται περισσότερο και μάλιστα αρκετούς τους καλύπτει και το απολαμβάνουν.

Βασικοί κανόνες υγιεινής πριν και μετά το σεξ

Ακούγοντας το ίσως να σκέφτεσαι κάποιον που δεν είσαι και ιδιαίτερα συναισθηματικά συνδεδεμένη και μπορείτε απλώς να βγαίνετε και να περνάτε χρόνο χαλαρά μαζί. Να βλέπετε ταινίες και όποτε σας βολεύει να βρίσκεστε για τον οποιοδήποτε λόγο. Όμως, το casual dating δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο ακριβώς.

Η φιλοσοφία πίσω από την τακτική αυτή, είναι να είσαι ανοιχτή στα πρόσωπα που σε ενδιαφέρουν και όχι μόνο, προκειμένου να γνωρίζεις και να ζήσεις όσους περισσότερους συντρόφους επιθυμείς, έτσι ώστε να βρεις τι ακριβώς ζητάς, τι ακριβώς σου αρέσει, αλλά και φυσικά με ποιους «τύπους» και προσωπικότητες δεν ταιριάζεις.

Βρες τη γλώσσα που σε εκφράζει στο σεξ κι απογείωσε την ερωτικη σου ζωη!

Στο casual dating δυο πράγματα είναι σίγουρα, το γεγονός πως δεν υπάρχουν σοβαρές δεσμεύσεις και αποκλειστικότητα. Τα standards σου δεν είναι τα συνηθισμένα και στόχος είναι να καταλάβεις τι θέλεις από έναν σύντροφο.

Πιο κάτω σου παρουσιάζουμε 5 βασικούς κανόνες στους οποίους οφείλεις να δώσεις προσοχή, αν θες να δοκιμάσεις αυτού του είδους σχέση:

Και οι δυο «στην ίδια σελίδα»

Καταλαβαίνεις πως αν κάποιος επιθυμεί μια σοβαρή και μακροπρόθεσμη σχέση, ή αναζητά έναν σύντροφο για να αποκτήσει οικογένεια και να δημιουργήσει μια κοινή πορεία, ενώ ο άλλος βρίσκεται σε μια φάση της ζωής του, όπου δεν γνωρίζει ακριβώς τι είναι αυτό που ψάχνει αλλά και τι θέλει, τότε τα πράγματα σίγουρα δεν μπορούν να λειτουργήσουν. 

Να είσαι ξεκάθαρη με τις προθέσεις σου

Προφανώς και δεν μπορείς να γνωρίζεις τι ακριβώς έχει κατά νου το νέο σου date, γι’ αυτό και είναι σημαντικό από τις αρχές της οποιασδήποτε σχέσης, να μιλήσεις ανοιχτά για το τι επιθυμείς αυτήν την περίοδο. Δεν είναι καθόλου κακό να πεις πως σε αυτήν την φάση της ζωής σου, δεν θέλεις δεσμεύσεις και δεν έχεις κάποιο πλάνο κατά νου. 

Ειλικρίνεια και casual dating πάνε μαζί

Οι casual dating καταστάσεις, οφείλουν να έχουν περισσότερη ειλικρίνεια, καθώς όταν δεν υπάρχει δέσμευση και πίεση, είναι πολύ πιο εύκολο να μιλάς ανοιχτά για οτιδήποτε σε προβληματίζει και σε απασχολεί. Σκοπός είναι να ανοιχτείς, να απολαύσεις στιγμές και να συνδεθείς, χωρίς όμως προοπτική και όπως είπαμε δέσμευση, προκειμένου να δεις και εσύ καλύτερα τι σου ταιριάζει και τι όχι.

Casual dating δεν σημαίνει σχέση χωρίς σεβασμό

Πολλές φορές, μιλώντας για casual dates, όπου όλα είναι ανοιχτά και ελεύθερα, δεν σημαίνει πως μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε και αντίστροφα να ανεχτούμε καταστάσεις που έχουν έλλειψη σεβασμού. Τα όρια και εδώ, όπως και σε κάθε σχέση, έχουν τεράστια σημασία.

Πηγή: mylife.com.cy 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top