Κι όμως ο οργασμός έχει πολλά οφέλη στην υγεία σου

Δεν έχει να κάνει μόνο με το σεξ

Αυτές είναι οι πιο περίεργες παρενέργειες του οργασμού / Βίντεο από την εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα»

Οι οργασμοί έχουν πολλά θετικά στη ζωή μας, γι’ αυτό και τους θεωρούμε αναγκαίους. Παίζουν ρόλο στη διάθεσή μας, στο άγχος, στον ύπνο, στη σεξουαλική υγεία και στον πόνο.

Τα ερωτικά κουμπιά των ζωδίων - Πώς και τι ερωτεύεται το κάθε ζώδιο;

Μιλώντας για οργασμό…

Οι οργασμοί ποικίλλουν. Κλειτοριδικός, κολπικός ή και συνδυασμός των δύο. Σε γενικές γραμμές, μετά τον οργασμό βιώνεται μια βαθιά αίσθηση ευεξίας, η οποία αποδίδεται στην απελευθέρωση ενδορφινών, ντοπαμίνης, ωκυτοκίνης και προλακτίνης. Τα ενδοκανναβινοειδή, τα οποία δεσμεύονται στους ίδιους υποδοχείς με την THC από τη μαριχουάνα, μπορεί επίσης να συμβάλλουν στα ευχάριστα συναισθήματα.

Πώς θα τον πετύχεις; 

Το συντροφικό σεξ και η εστίαση στα γεννητικά όργανα δεν είναι οι μόνες εμπειρίες που ενεργοποιούν αυτά τα hot spots. Μερικοί από τους ίδιους νευροδιαβιβαστές και ορμόνες που κατακλύζουν τον εγκέφαλο μετά τον οργασμό ενισχύονται επίσης από την άσκηση και από την κατανάλωση νόστιμων τροφών. 

Πιο κάτω, «εξερευνούμε» κι άλλους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αποκομίσουμε τα οφέλη του οργασμού: 

Σεξουαλική υγεία

Η τακτική σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να τεντώσει απαλά και να διεγείρει τους ιστούς του κόλπου για να τους βοηθήσει να διατηρηθούν υγιείς. Οι δονητές έχουν θεραπευτικά οφέλη για τη σεξουαλική υγεία και την υγεία του πυελικού εδάφους: Αυξάνουν τη ροή του αίματος και βελτιώνουν τόσο τον τόνο όσο και τη χαλάρωση των πυελικών μυών.

Δεν κατανοούμε την πολυπλοκότητα των αισθήσεων ευχαρίστησης που προκύπτουν από διαφορετικά μέρη του σώματος, αλλά γνωρίζουμε ότι αξίζει να διεγείρουμε περισσότερα από ένα μέρη κάθε φορά. Το θαυματουργό άκρο του δονητή διπλής όψης είναι σχεδιασμένο για οργασμό από βαθιά, ικανοποιητική διέγερση της κλειτορίδας και το λεπτό, εύκαμπτο άκρο μπορεί να εστιάζει σε εξωτερικά ή εσωτερικά σημεία. Η απαλή θερμότητά του ενθαρρύνει τη ροή του αίματος που συμβάλλει στη διόγκωση των ιστών και την αίσθηση.

5 εντελώς συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στις σχέσεις και πώς να τα αποφύγεις

Περισσότερη ευχαρίστηση

Ορισμένα είδη αφής στο δέρμα μπορούν να δημιουργήσουν έντονα ευχάριστα συναισθήματα και ακόμη και οργασμούς. Το dry brushing με μια ειδική βούρτσα ή το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής μπορούν να προσφέρουν τρομερή ικανοποίηση.

Χαλάρωση

Η απόλυτη χαλάρωση που έρχεται μετά τον οργασμό είναι απίστευτη. Δεν ξέρουμε έναν ακριβή τρόπο για να την αναπαράγουμε, αλλά έχουμε βιώσει μερικές καλές στιγμές προσπαθώντας. Ο διαλογισμός ή ίσως κάποιος άλλος τρόπος που προτιμάς για να αφεθείς, μπορεί να προσφέρει ένα είδος ηδονής.

Ύπνος

Άνδρες και γυναίκες αναφέρουν καλύτερο ύπνο μετά τον οργασμό, είτε πρόκειται για οργασμό με σύντροφο είτε για αυτοδιέγερση. Η οξυτοκίνη και η προλακτίνη πιθανώς συμβάλλουν. Για έναν εναλλακτικό τύπο περιστασιακής υποστήριξης του ύπνου, μπορείς να δοκιμάσεις ένα ηρεμιστικό ρόφημα με μελατονίνη ή βιολογικά βότανα.

Σνακ

Η γεύση και η αίσθηση του στόματος της σοκολάτας και άλλων τροφών που αγαπάμε μπορεί να προκαλέσει την απελευθέρωση ντοπαμίνης από τους νευρώνες, σηματοδοτώντας την ανταμοιβή και την ευχαρίστηση. Τα επίπεδα ενδορφίνης στον εγκέφαλο μπορεί επίσης να ανέβουν. (Οι ενδορφίνες, παρεμπιπτόντως, συνδέονται με τους υποδοχείς των οπιοειδών - τους ίδιους υποδοχείς με τους οποίους συνδέεται η μορφίνη). Η σοκολάτα μπορεί να μην έχει τις ισχυρές επιδράσεις στον εγκέφαλο που έχει το σεξ, αλλά υπάρχει κάποια σχετική δράση.

Πηγή: mylife.com

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top