Πώς τα Social Media μπορούν να καταστρέψουν τη σχέση σου

Γιατί ίσως πρέπει να τα χρησιμοποιείς με σύνεση για το καλό σας

Τα social media μας βοηθούν να διατηρούμε επαφή με φίλους και γνωστούς μας, να αλληλεπιδρούμε σχολιάζοντας όλα όσα μας ενδιαφέρουν, να ενημερωνόμαστε και να ψυχαγωγούμαστε με κάθε πιθανό τρόπο. Έρευνες έχουν αποδείξει ωστόσο πως μια μη ισορροπημένη σχέση με αυτά μπορεί να έχει άκρως αρνητικά αποτελέσματα στην καθημερινότητά μας και στις σχέσεις μας. Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις με ποιους ακριβώς τρόπους μπορούν να γίνουν η αφορμή να καταστραφεί μια ερωτική σχέση και φρόντισε να τα χρησιμοποιείς με σύνεση.

Μήπως ήρθε η ώρα να ενισχύσεις την σεξουαλική σου ζωή;

Έλλειψη εμπιστοσύνης

Η εκτεταμένη έκθεση στα κοινωνικά μέσα μπορεί να οδηγήσει στην έλλειψη εμπιστοσύνης ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, γεγονός που προκαλεί σίγουρα εντάσεις, ζήλιες και γενικά ένα άκρως τοξικό περιβάλλον αναδίπλωσης της σχέσης. Μην μπεις ποτέ στον πειρασμό να ψάξεις το κινητό του συντρόφου σου και προσπάθησε να συζητάτε με ψυχραιμία τα συναισθήματά σας ώστε να λυθεί το ζήτημα όσο είναι μικρής έκτασης.

Χαμηλή αυτοεκτίμηση

Το διαρκές κυνήγι των αντιδράσεων στις αναρτήσεις μας μπορεί επίσης να οδηγήσει σύντομα στη δημιουργία ιδιαίτερα χαμηλής αυτοπεποίθησης, στο συναίσθημα του φόβου της εγκατάλειψης από τον σύντροφό μας και σε αντίστοιχα προβλήματα που συνδέονται με την αποδοχή μας από τους ανθρώπους που έχουμε στη ζωή μας. Μια τέτοια κατάσταση μπορεί σύντομα να δημιουργήσει σύννεφα σε μια κατά τα άλλα υγιή και αρμονική σχέση.

Φλερτάρεις μέσω των social media; Τουλάχιστον κάνε το σωστά

Τάση για έλεγχο

Η έλλειψη εμπιστοσύνης που αναφέρθηκε παραπάνω, με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε μια αυξημένη τάση για έλεγχο του ανθρώπου που έχουμε δίπλα μας, περνώντας ώρες στο να παρακολουθούμε ποιους φίλους έχει προσθέσει, τι καινούρια like έχουν γίνει κ.ο.κ. Η στάση αυτή χαρακτηρίζεται ως ακραία προβληματική, σίγουρα δεν τιμά όποιον από τους δύο την υιοθετεί σε μια σχέση και μπορεί να μετατρέψει αυτήν σε έναν ασφυκτικό κλοιό που ξεφεύγει εντελώς από ένα πλαίσιο απόλαυσης και όμορφων συναισθημάτων.

Τι να κάνεις για να μην έχεις θέματα ως προς τα κοινωνικά μέσα και τη σχέση σου:

Η χρήση που κάνουμε στα κοινωνικά μέσα καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις βαθύτερες ανάγκες μας, αλλά και τις αδυναμίες που έχουμε ως χαρακτήρες. Δούλεψε τόσο μόνη όσο και με τον άνθρωπό σου θέματα που μπορεί να έχετε στη σχέση σας, όπως η έλλειψη εμπιστοσύνης, ο φόβος εγκατάλειψης, η ζήλια και η χαμηλή αυτοπεποίθηση και θα δεις ότι με τον καιρό θα μπορείτε και οι δύο να έχετε μια παρουσία στα social media, η οποία θα εξυπηρετεί τις ανάγκες σας, χωρίς να μπαίνει εμπόδιο ανάμεσά σας και στην κατά τα άλλα ισορροπημένη σχέση σας.

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top