Μήπως ένα διάλειμμα στη σχέση σου θα βοηθούσε να αποφύγεις τα χειρότερα;

Δες ποιος είναι ο σωστός τρόπος

ερωτευμενο ζευγαρι

Ένα διάλειμμα μπορεί να έρθει σε μία κρίσιμη φάση της σχέσης, χωρίς αυτό να σημαίνει οριστικός χωρισμός οκ, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι.

Πώς να ξεχωρίσεις τη θλίψη από την κατάθλιψη

«Αυτό που κάνει το διάλειμμα είναι να αποκλιμακώνει τις μη υγιείς δυναμικές της σχέσης», εξηγεί η ψυχοθεραπεύτρια Parisa Ghanbari. Το θέμα είναι πώς θα το κάνεις με ωφέλιμο τρόπο.

Καταρχάς, εάν σκέφτεσαι να κάνεις ένα διάλειμμα από τη σχέση σου, πρέπει να το συζητήσεις με τον σύντροφο σου κι αν συμφωνείτε και οι δύο, να πάρετε τις αποστάσεις σας. 

Πώς λειτουργεί το διάλειμμα;

Στην αρχή, θα υπάρξουν και συναισθήματα όπως άγχος, θυμός ή στενοχώρια. Θα είναι μία φάση μοναξιάς και αβεβαιότητας. Θα είναι όμως και μία χρονική περίοδος, κατά την οποία μπορείς να καταγράψεις τις σκέψεις σου, να περάσεις περισσότερο χρόνο με τον εαυτό σου και να σκεφτείς τι θες από τη σχέση σου. 

Μετά από ένα χρονικό διάστημα που θα έχετε ορίσει από κοινού, μπορείτε να ξαναβρεθείτε και να συζητήσετε για το πώς περάσατε και τι σκεφτήκατε όσο ήσασταν χώρια. 

Η αξία του δώρου για τα παιδιά!

Δεν έχει σημασία αν το διάλειμμα είχε διάρκεια 1 μήνα, 1 εξαμήνου ή 1 χρόνου. Αν νιώθετε ότι θέλετε να συνεχίσετε να είστε μαζί, αλλά μέσα από κοινή εξέλιξη ή να χωρίσετε, να κάνετε αυτό που είναι καλύτερο και για τους δύο.
 
Πηγή: mylife.com.cy
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top