Aμφιστρεφής: Μήπως ανήκεις σ’ αυτή την κατηγορία;

Τα 5 χαρακτηριστικά που έχει κάποιος αμφιστρεφής

Aμφιστρεφής

Μάλλον γνωρίζεις το τι είναι εξωστρεφής και τι εσωστρεφής. Γνωρίζεις όμως ότι υπάρχει και ένας τρίτος τύπος προσωπικότητας: ο αμφιστρεφείς;

Αμφιστρεφής, λοιπόν είναι ο τύπος προσωπικότητας που χαρακτηρίζεται ως μία μίξη μεταξύ των δύο παραδοσιακών τύπων, του εξωστρεφή και του εσωστρεφή.

Τρία χαρισματικά ζώδια που πετυχαίνουν τους στόχους τους

Το άτομο που ανήκει σε αυτήν την κατηγορία δεν είναι τόσο κοινωνικό όσο οι εξωστρεφείς ή τόσο ήσυχο όσο οι εσωστρεφείς.

Μπορείς να μείνεις προσηλωμένος στον στόχο σου

Μαλαισιανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν συνέδεσαν αμφιστρεφή άτομα σε ηλεκτρόδια για να μετρήσουν την ανταπόκριση του εγκεφάλου τους, ήταν πιο ικανοί να παραμείνουν συγκεντρωμένοι σε εργασίες, σε σχέση με τους εξωστρεφείς, καθώς ήταν πιο ισχυρή η ανταπόκριση των μπροστινών περιοχών του εγκεφάλου τους.

Είναι καλύτεροι στην πειθώ

Μία από τις λίγες μελέτες που έχουν γίνει σε αμφιστρεφείς ανθρώπους διαπίστωσε ότι ήταν καλύτεροι πωλητές, συγκεντρώνοντας περισσότερα χρήματα από τους εσωστρεφείς ή τους εξωστρεφείς. Αυτό συμβαίνει γιατί μπορούν και συνδυάζουν δύο πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά. Είναι πολύ καλοί στο να ακούν τις ανάγκες των άλλων ως εσωστρεφείς και στη συνέχεια να είναι ενθουσιασμένοι και να πλασάρουν το προϊόν βγάζοντας την εξωστρεφή πλευρά του χαρακτήρα τους.

Ξέρουν πότε πρέπει να μιλήσουν

Οι εσωστρεφείς μιλούν δημόσια μόνο μετά από πολλή σκέψη και δεν βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα όπως κάνουν οι εξωστρεφείς. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια αρνητικά στοιχεία σε αυτό όπως η παράλυση από την υπερανάλυση των πραγμάτων.  Αντίθετα, οι αμφιστρεφείς έχουν την τάση να μοιράζονται τις ιδέες τους, παρόλο που δεν θα τις προβάλλουν με τον τρόπο που το κάνουν οι εξωστρεφείς.  Ταυτόχρονα ξέρουν πότε πρέπει να σωπάσουν, κάτι για το οποίο οι εξωστρεφείς πρέπει να δουλέψουν σκληρά.

Οι απλές αποφάσεις μπορεί να είναι κουραστικές γι’ αυτούς


Ο Carl Jung, για παράδειγμα, πίστευε ότι οι αμφιστρεφείς ξοδεύουν περισσότερη ενέργεια στην λήξη αποφάσεων επειδή δεν έχουν σταθερή βάση. Γνωρίζοντας τον εαυτό τους, οι εσωστρεφείς, για παράδειγμα, μπορούν εύκολα να αποφασίσουν να παραλείψουν μια εκδήλωση επειδή γνωρίζουν ότι τα πάρτι και οι κουβέντες δεν λειτουργούν γενικά για αυτούς. Ένας αμφιστρεφής όμως τείνει να αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στα πράγματα.

Μπορεί να έχουν έλλειψη κατεύθυνσης 

Το να είναι κάποιος τόσο ευέλικτος του δίνει ένα ευρύ φάσμα επιλογών, ειδικά αν έχει αυτογνωσία. Αλλά όλη αυτή η ελευθερία μπορεί να είναι συντριπτική και να τον οδηγήσει στο να χάσει την πορεία και την κατεύθυνση του. Το αποτέλεσμα: μπορεί να γίνει αναποφάσιστος.

Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή: Mylife.com.cy 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top