Tέσσερις τρόποι να αντιμετωπίσεις την αρνητική κριτική που σου κάνουν!

Δεν είναι ανάγκη να πέφτεις ψυχολογικά όταν σε κριτικάρουν

Όταν δέχεσαι μια αρνητική κριτική πρέπει να μάθεις να την φιλτράρεις και να αναρωτιέσαι αν αξίζει να σε επηρεάσει και γιατί. Αν σου φαίνεται δύσκολο, σού παρουσιάζουμε σήμερα 4 τρόπους για να τη διαχειρίζεσαι σωστότερα, ώστε να ξυπνάς και τίποτα να μην σου χαλά τη μέρα!

Έξι άντρες του ζωδιακού κύκλου που πιθανόν να σε πληγώσουν

Κριτής του εαυτού σου 

Πολλές φορές μπορεί να δεχτείς κριτική για κάποια κίνηση σου, για ένα κομμάτι που φοράς ή ακόμη και για την συμπεριφορά σου. Το πώς θα διαχειριστείς αυτό το σχόλιο έχει να κάνει με το πως κρίνει εσύ τον εαυτό σου. Αν είσαι αυστηρή με τον εαυτό σου τότε σίγουρα θα συμφωνήσεις με το αρνητικό σχόλιο και θα κριτικάρεις ακόμη χειρότερα τον εαυτό σου. Αν όμως κρίνεις θετικά τον εαυτό σου τότε θα λάβεις το σχόλιο θα το φιλτράρεις και θα προχωρήσεις αφομοιώνοντας το σωστά.

Ανασφάλειες; 

Η ζήλια είναι ένα άσχημο συναίσθημα που οδηγεί τους ανθρώπους να λένε κακά σχόλια στους άλλους για να μειώσουν την αυτοπεποίθηση τους.

Δεν σε ξέρουν

Είναι εύκολο κάποιος να είναι επικριτικός απέναντι σε ανθρώπους που δεν γνωρίζει γιατί το μυαλό του τείνει να βλέπει αρνητικά χαρακτηριστικά. Να θυμάσαι πάντα πως αν αυτά τα σχόλια δεν έρχονται από κοντινά σας πρόσωπα τότε πολύ απλά γίνεται γιατί δεν σε γνωρίζει. Εσύ όμως μην αλλάξεις και να συνεχίσεις να πιστεύεις το καλύτερο για τους άλλους, ακόμα και τους ανθρώπους που δεν γνωρίζεις γιατί μπορεί να περνάνε μια δύσκολη κατάσταση.

Να έχεις αυτοπεποίθηση

Όταν είσαι σίγουρη για το ποια είσαι και έχεις αυτοπεποίθηση τότε πολύ δύσκολα θα σε επηρεάσει μια αρνητική κριτική. Εσύ καλό είναι να προσπαθείς, να είσαι πιο ταπεινή με τις ικανότητές σου και να μπορείς να δέχεσαι και την αποτυχία ως μάθημα όμως κάθε φορά.

Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή:Mylife.com.cy 

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top