Tέσσερις τρόποι που βοηθούν το παιδί σου να αναπτύξει την ομιλία του

Θα μάθει εύκολα να βάζει τις λέξεις σε σειρά

παιδί

Η στιγμή που το παιδί σου, θα μάθει να βάζει τις λέξεις στη σειρά και να σχηματίζει ολόκληρες προτάσεις έφτασε και εσύ σίγουρα θες να το βοηθήσεις. Άλλωστε, σε αυτή την ηλικία είσαι το πρότυπο του.

Πώς είναι να μεγαλώνεις μόνη σου ένα παιδί

Πιο κάτω σου έχουμε 4 προτάσεις που θα σε βοηθήσουν να το βοηθήσεις:

Παιδικά βιβλία 

Μην ξεχνάς ότι τα παιδικά βιβλία είναι πλούσια σε εικόνες, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί αρκετά χρήσιμο. Ρώτα το παιδί σου να σου πει τι βλέπει και ζήτα του να σου δείξει συγκεκριμένα σημεία στις εικόνες. Θα μπορούσες επίσης, να διαβάσεις στο παιδί σου βιβλία με την αλφάβητο για να αρχίζει σιγά-σιγά να εξοικειώνεται μαζί της. 

Είσαι το πρότυπο του, μην το ξεχνάς! 

Για αυτό, φρόντισε κάθε φορά που είστε μαζί και μιλάτε να χρησιμοποιείς σωστή γραμματική και να βάζεις τους όρους στην πρόταση στη σωστή σειρά. Κάπως έτσι, θα ακολουθήσει το δικό σου παράδειγμα.

Προτάσεις

Αν μιλάς στο νήπιό σου χρησιμοποιώντας πλήρεις προτάσεις, το βοηθάς να αναπτύξει την ικανότητα ομιλίας του. Αν για παράδειγμα σου πει, “Κι άλλη μπανάνα”, εσύ μπορείς να απαντήσεις, “Μπορώ να φάω άλλη μία μπανάνα;”. 

Κουκλοθέατρο, έχετε παίξει; 

Μία πραγματικά ανορθόδοξη, αλλά αρκετά πετυχημένη – σύμφωνα με τους ειδικούς – μέθοδος ανάπτυξης της ομιλίας. Μπορείτε να προμηθευτείτε ή ακόμα και να φτιάξετε εύκολα τις δικές σας μαριονέτες χεριών από χάρτινες σακούλες και με τους μαρκαδόρους να φτιάξετε τον αγαπημένο ήρωα του παιδιού. Φτιάξε μια παράσταση με μαριονέτες και δείξε στο μικρό σου πως οι μαριονέτες συζητάνε μεταξύ τους ή ακόμα και με το ίδιο το παιδί. 

Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή:Mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top