Το νέο «λεξικό» σχέσεων που πρέπει οπωσδήποτε να μάθεις!

Μάθε τι είναι το «Benching» και το «Stashing» για να μην είσαι «αγράμματη»

άντρας δίνει λουλούδια

Όχι δε μιλάμε «κινέζικα», αλλά θέλοντας και μη αυτό είναι το νέο λεξιλόγιο των σχέσεων την εποχή του Instagram, του Tinder, του Facebook και του Snapchat. Γιατί όλα έγιναν περίπλοκα πια.Τις πιο κάτω λέξεις είναι καλό να τις ξέρεις, μην σε περάσουν και για «αγράμματη» 

Oι ερωτικές προβλέψεις για τη βδομάδα 14/06/2021 – 20/06/2021

Benching

Αυτός ο όρος είναι εμπνευσμένος από τον κόσμο των σπορ και συγκεκριμένα του ποδοσφαίρου. Φαντάσου, έχεις έναν πολύ ικανό παίκτη, θέλεις να τον κρατήσεις στην ομάδα, αλλά όχι καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ώστε να μπορέσουν να ξεδιπλώσουν και οι άλλοι τα ταλέντα τους. 

Έτσι, τον κρατάς στον πάγκο - ναι μεν εκτός γηπέδου αλλά με τα μάτια καρφωμένα στο γήπεδο, μέχρι να αποφασίσεις να τον χρησιμοποιήσεις. Στις σχέσεις σημαίνει ότι κρατάς τις επιλογές σου ανοικτές, φοβούμενος το ρίσκο μιας λάθος επιλογής.

Breadcrumbing

Μετά τα σπορ, σειρά έχουν τα παραμύθια. Ο όρος breadcrumbing πρωτοσυναντάται στο παραμύθι των «Ηansel και Gretel», όπου ο Hansel τρίβει μια φέτα ψωμί στο δρόμο έτσι ώστε τα ψίχουλα να δείξουν σε αυτόν και την αδερφή του το δρόμο της επιστροφής. 

Στην προκειμένη, το breadcrumbing σημαίνει ότι το αντικείμενο του πόθου σου, σου δίνει όσα σημάδια χρειάζονται, για να νομίζεις ότι ενδιαφέρεται και να συνεχίζεις να ασχολείσαι μαζί του, χωρίς όμως κάποια δέσμευση.

Cloaking

Η λέξη κυριολεκτικά σημαίνει κρύψιμο. Στις σχέσεις χρησιμοποιείται για να περιγράψει την απόλυτη εξαφάνιση κάποιου. Είναι σαν να σε στήνουν σε ραντεβού, αλλά στη χειρότερη εκδοχή. 

Όχι απλά έχει καθυστερήσει να έρθει, αλλά έχει εξαφανιστεί, κυριολεκτικά. Και είναι αδύνατον πλέον να επικοινωνήσεις μαζί του. 

Cuffing

Εδώ δεν πρόκειται ακριβώς για μια νέα ορολογία, καθώς ο συγκεκριμένος όρος έκανε την εμφάνισή του το 2011 στο Urban Dictionary. Ωστόσο, δεν είναι ευρέως γνωστός. 

«Cuffing είναι η εποχή του φθινοπώρου και του χειμώνα, κατά τη διάρκεια της οποίας οι άνθρωποι αρχίζουν να ψάχνουν κάποιον για να περάσουν μαζί τους κρύους μήνες. Και λίγο μετά τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, ζητούν να μείνουν πάλι μόνοι και ωραίοι». 

Cushioning

Βρίσκεσαι σε σχέση, αλλά παράλληλα φλερτάρεις με άλλους ανθρώπους γιατί θες να έχεις καβάτζα  σε περίπτωση που χωρίσεις. 
Αυτό είναι το περιβόητο cushioning, από τη λέξη cushion=μαξιλάρι. Δηλαδή, προετοιμάζεις το έδαφος για να πέσεις στα μαλακά εάν χωρίσεις. 

Dogfishing

Το dogfishing αναφέρεται σε άτομα που ποζάρουν σε φωτογραφίες στα social μαζί με έναν σκύλο, που όμως δεν είναι δικός τους. Γιατί το κάνουν αυτό θα αναρωτιέσαι εύλογα. Μα για να «δελεάσουν» έναν ζωόφιλο εκεί έξω να βγει ραντεβού μαζί τους. 

Mάθε ποιο ζώδιο τα πάει καλά με όλο τον κόσμο!

Catfishing

Όχι δεν είναι το αντίστοιχο το dogfishing, αλλά με γάτα. Πρόκειται για  ένα φαινόμενο που παρατηρείται έντονα στα social media, που κυριολεκτικά σημαίνει «ψάρεμα γάτας» και μεταφορικά, εξαπάτηση. 

Αφορά όσους παρουσιάζονται στο διαδίκτυο εντελώς διαφορετικοί από ό,τι είναι στην πραγματικότητα, δίνοντας μια ψεύτικη εικόνα. 

Stashing

Όλα είναι μέλι γάλα στη νέα σου σχέση, αλλά ακόμη δεν έχεις γνωρίσει κανέναν φίλο, συγγενή και γενικώς κανέναν δικό του άνθρωπο. 
Αυτό σημαίνει πως ακόμη δεν σε έχει βάλει στη ουσιαστικά στη ζωή του, μόνο που αυτό έχει και ονομασία και λέγεται stashing. 

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top