Παιδί: Έξι επικίνδυνα αντικείμενα που πρέπει να απομακρύνεις από το σπίτι

Καλύτερα να πάρεις τα μέτρα σου για να μην έχεις τρεχάματα

παιδί

Τα μικροατυχήματα συμβαίνουν στα παιδιά, ακόμη κι αν είσαι ακριβώς δίπλα τους. Μην αισθάνεσαι ενοχές γιατί δεν μπορείς να προβλέψεις τα πάντα. Ωστόσο υπάρχουν κάποια που μπορείς να τα έχεις περισσότερη έννοια και στα παρουσιάζουμε:

Tρία tips για να μάθει το παιδί σου να προστατεύει το περιβάλλον

Μπαταρίες 

Όσο εσύ θα ψάχνεις στα συρτάρια, για μπαταρίες που μόλις έχουν τελειώσει από το τηλεκοντρόλ, το μικρό σου μπορεί να θέλει να δοκιμάσει τη γεύση τους και να τις καταπιεί.

Ο καναπές 

Το παιδί αρχίζει να χοροπηδά, προκειμένου να ανέβει μόνο του και να κάτσει. Pause! Μήπως είναι καλύτερο να τοποθετήσεις ένα μικρό σκαμπό, με γερές βάσεις, στην άκρη του καναπέ, προκειμένου το μικρό σου να ανεβαίνει με μεγαλύτερη ασφάλεια;

Πώς φλερτάρουν διαδικτυακά τα 12 ζώδια του κύκλου

Τα καλώδια 

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να τα μαζέψεις σε ένα “απαγορευμένο” (για τους μικρούς μας φίλους) σημείο, γιατί είναι κάτι που «τραβάει» τα περισσότερα παιδιά. 

Οι ντουλάπες

Στις ντουλάπες είναι εύκολο να κλειστεί το παιδί μέσα ή το χέρι του να “πιαστεί”. Για αυτό, μην το αφήνεις να παίζει μαζί τους, όταν εσύ είσαι απούσα ή εστιάζεις την προσοχή σου σε άλλες δουλειές.

Η μπανιέρα 

Ναι, εσύ θα κάνεις μπάνιο το παιδί. Επειδή, όμως, ένα μικρό παραπάτημα μπορεί αν φέρει την καταστροφή, προτίμησε να χρησιμοποιήσεις ένα προστατευτικό πατάκι και να αποφύγεις να λούσεις την μπανιέρα με… σαπούνι.

Οι πρίζες

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πιθανότητες το μικρό σου να πάθει ηλεκτροπληξία είναι αρκετά υψηλές. Δοκίμασε να προμηθευτείς ειδικά καπάκια ασφαλείας, τα οποία δεν θα έχουν έντονο χρώμα και σχεδιάκια, για να μην εξάπτουν τη φαντασία του μικρού σου.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top