Έχεις γενέθλια; 8 ιδέες για να περάσεις αξέχαστα παρά το lockdown!

Με λίγη δημιουργικότητα μπορούμε να μεταμορφώσουμε τη ξεχωριστή μας μέρα

Happy birthday

Το 2021 ήταν αναμφίβολα μία ανατρεπτική χρονιά, καθώς ο κορωνοϊός μας έκλεισε στα σπίτια μας. Τον περιορισμό των εξόδων μας μπορούμε να τον αντέξουμε. Τι γίνεται όμως όταν η ημέρα των γενεθλίων μας συμπίπτει με το lockdown;

Ίσως να φοβάσαι πως θα περάσεις τα γενέθλιά σου σαν την Μπρίτζετ Τζόουνς – μοναχικά, με ένα ποτήρι chardonnay στο χέρι υπό τη μουσική υπόκρουση του «All By Myself». Αν κάνεις τέτοια σενάρια, ξέχασέ τα! Σου προτείνουμε οκτώ τρόπους για να σώσεις τα γενέθλιά σου και να περάσεις αξέχαστα.

1. Σβήσε τα κεράκια της τούρτας σου με τη δύναμη της βιντεοκλήσης

Ευτυχώς, ζούμε στην εποχή όπου η τεχνολογία μηδενίζει τις αποστάσεις με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Και γιατί να μην το εκμεταλλευτείς; Μπορείς να σβήσεις τα κεράκια της τούρτας σου μαζί με τους στενούς σου φίλους μέσω βιντεοκλήσης. Έτσι θα έχουν την ευκαιρία να σου τραγουδήσουν το happy birthday και να μοιραστείτε μαζί αυτή την προσωπική στιγμή, παρά τα χιλιόμετρα (ή και τα οικοδομικά τετράγωνα) που σας χωρίζουν.

2. Στα (διαδικτυακά) πάρτι λέμε «ναι»

Οι εποχές που μαζευόμασταν με τους φίλους μας και «παρτάραμε» μέχρι τελικής πτώσης μοιάζουν πλέον με όνειρο θερινής νυκτός. Και πάλι, η τεχνολογία είναι εδώ για να μας λύσει τα χέρια! Δώσε ραντεβού με τους φίλους σου στις οθόνες σας, βάλτε μουσική και χορέψτε σαν να μην υπάρχει αύριο. Είναι, άλλωστε, μία καλή ευκαιρία για να «ξεσκονίσετε» τις χορευτικές σας φιγούρες! 

3. Ο/Η σταρ της βραδιάς

Αν αποφασίσεις να… υποκύψεις στην ιδέα του διαδικτυακού πάρτι, σκέψου να το κάνετε θεματικό. Μία καλή ιδέα είναι να ορίσετε ένα dress code και να μεγαλουργήσετε στυλιστικά. Για περισσότερη πλάκα, θα μπορούσατε, επίσης, να μετατρέψετε το πάρτι σε διαγωνισμό μόδας, όπου θα βαθμολογείτε ο ένας την εμφάνιση του άλλου και να ανακηρύξετε νικητή της βραδιάς.

Λαμπερή στα γενέθλια: Η ωραία πρόταση της Καγιά για να εντυπωσιάσετε

4. Ένα talent show στις οθόνες σας

Τι καλύτερο από μία βραδιά karaoke; Η παρέα σου κι εσύ μπορείτε να διοργανώσετε μία βραδιά τραγουδιού, όπου θα ξεδιπλώσετε τα μουσικά σας ταλέντα. Μπορείτε να γίνετε περισσότερο δημιουργικοί, όπως για παράδειγμα να δημιουργήσετε μία επιτροπή που θα βαθμολογεί τα υποψήφια ταλέντα. Παράφωνοι ή μη, σίγουρα θα το διασκεδάσετε, έστω και απο μακριά. 

5. Τα παιδία παίζει

Ποιος είπε ότι τα παιχνίδια δεν είναι για τους ενήλικες; Πολλά παραδοσιακά παιχνίδια έχουν την ηλεκτρονική τους εκδοχή  και δίνουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν πολλοί παίκτες. Από την άλλη μπορείτε να δώσετε μία άλλη εσάνς σε παιχνίδια που παίζατε όταν βρισκόσασταν από κοντά. Μία κλασική επιλογή είναι το «εγώ ποτέ δεν…».

6. Η κίνηση μετράει

Μία από τις συγκινητικές στιγμές των γενεθλίων είναι τα δώρα, για το λόγο ότι τα αγαπημένα μας πρόσωπα μας σκέφτηκαν και αφιέρωσαν χρόνο για να βρουν το κατάλληλο δώρο. Αν κάποιος φίλος σου γιορτάζει, μπορείς να του αποστείλεις ταχυδρομικά το δώρο του – προνόησε όμως να το στείλεις λίγο νωρίτερα, γιατί οι εταιρίες courier έχουν πολλή δουλειά λόγω των συνθηκών. Αν πάλι εσύ είσαι ο εορταζόμενος, μπορείς να στείλεις στους φίλους σου κεράσματα. Σίγουρα θα χαρούν πολύ με αυτή την κίνηση!

7. Φόρεσε τα γιορτινά σου και λάμψε

Θυμάσαι εκείνο το τραγούδι που έλεγε «ντύσου πρόχειρα και βγάλε το κραγιόν σου»; Ε, ακριβώς το αντίθετο! Ξέχνα για μία μέρα τις πιτζάμες σου και περιποιήσου τον εαυτό σου. Τι κι αν είσαι κλεισμένη στο σπίτι; Μπορείς να αξιοποιήσεις τα ταλέντα σου στο μακιγιάζ ή να φορέσεις εκείνο το φαντασμαγορικό φόρεμα που βρίσκεται εδώ και καιρό καταχωνιασμένο στη ντουλάπα σου. Σίγουρα αυτό θα ανεβάσει τη ψυχολογία σου - άλλωστε είναι η μέρα σου και πρέπει να έχει την τιμητική της!

Λαμπερή στα γενέθλια: Το μακιγιάζ για να εντυπωσιάσεις

8. Διακόσμησε κατάλληλα τον χώρο σου

Λένε πως ο χώρος μας αντικατοπτρίζει τη διάθεση μας κι εμείς συμφωνούμε απόλυτα. Εκμεταλλεύσου την ημέρα και στόλισε το σπίτι σου με πολύχρωμα λαμπάκια, γιρλάντες και μπαλόνια. 

Bonus: Μετέφερε την ημερομηνία των γενεθλίων σου μετά την καραντίνα

Υπάρχει πάντα και αυτή η πιθανότητα. Αν δεν σε καλύπτουν οι παραπάνω ιδέες και θέλεις οπωσδήποτε να γιορτάσεις τα γενέθλιά σου. όπως τον παλιό καλό καιρό, μπορείς να κάνεις υπομονή και να κηρύξεις μέχρι και τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων μετά τη λήξη της καραντίνας. Μην ξεχάσεις όμως να τηρήσεις τους όποιους περιορισμούς επιβληθούν, γιατί δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμα με τον κορωνοϊό!

Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Κρυσταλλόγιαννη

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top