Tέσσερις τρόποι για να νιώθεις ευτυχισμένη ακόμα και τις κακές μέρες

Με λίγη θέληση όλα γίνονται

κορίτσι

Όλοι μας έχουμε καλές και κακές ημέρες, ημέρες που νιώθουμε πως όλα μας φταίνε και δεν βρίσκουμε κανένα ενδιαφέρον. Ωστόσο, είναι δυνατόν να κάνουμε μια θετική αλλαγή στη ζωή μας, επειδή η διάθεσή μας εξαρτάται περισσότερο από το πώς σκεφτόμαστε για κάτι παρά γι' αυτό που πραγματικά βιώνουμε.

Δες πιο κάτω πώς να νιώσεις πιο ευτυχισμένη τις κακές σου μέρες: 

1.Μην απομακρύνεσαι από τους γύρω σου

Οι κοινωνικές σχέσεις είναι εξαιρετικά πολύτιμες για την ευτυχία μας. Ωστόσο, πρέπει να έχεις στενές, υποστηρικτικές και ασφαλείς σχέσεις με την οικογένεια, τους φίλους και τον σύντροφό σου. Εάν δεν έχεις μια ανθισμένη κοινωνική ζωή, αρνείσαι στον εαυτό σου την ευκαιρία να είσαι ευτυχισμένη. Έχοντας αυτό κατά νου, είναι σημαντικό να αρχίσεις να συναναστρέφεσαι με θετικούς και χαρούμενους ανθρώπους για να διατηρήσεις μια φωτεινή διάθεση.

2. Άκου χαρούμενες μουσικές

Υπάρχει ένα τραγούδι που σου ξυπνά χαρούμενες αναμνήσεις; Εάν ναι, τότε έχεις ένα από τα μυστικά του μπορεί να σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένη. Η μουσική τείνει να έχει σημαντικές επιπτώσεις στον εγκέφαλο και τα συναισθήματά μας. Μας ανακουφίζει από το άγχος, τον πόνο και το στρες. Έχοντας αυτό κατά νου, είναι σημαντικό να βάζεις μια αισιόδοξη και χαρούμενη μουσική όποτε αισθάνεσαι ανήσυχη. Η μουσική σε βοηθά να αποσυνδέεσαι και να κάνεις ένα διάλειμμα από αγχωτικές καθημερινές καταστάσεις, ανησυχίες και λάθη του παρελθόντος.

3. Να είσαι αυθεντική

Ένα άλλο μυστικό για το πώς να είσαι ευτυχισμένη στη ζωή είναι να βγάζεις προς τα έξω τον αληθινό εαυτό σου, ακόμα και όταν βρίσκεσαι κοντά σε άλλους ανθρώπους. Μάθε να αποδέχεσαι τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις σου. Απόφυγε να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους επειδή είσαι μοναδική. Επομένως, μάθε να χρησιμοποιείς τα ταλέντα και τις εμπειρίες σου για να αναβαθμίσεις τον εαυτό σου.

4. Φρόντισε τον εαυτό σου

Ένα άλλο ισχυρό μυστικό για το πώς να είσαι ευτυχισμένος στη ζωή είναι να φροντίζεις τον εαυτό σου. Ωστόσο, οι τρόποι με τους οποίους μπορείς να φροντίσεις τον εαυτό σου περιλαμβάνουν την τακτική άσκηση, τον σωστό ύπνο, τον διαλογισμό, την αρωματοθεραπεία και την υγιεινή διατροφή. Η άσκηση επιτρέπει στο σώμα σου να απελευθερώνει «καλές ορμόνες» οι οποίες βοηθούν στη μείωση του στρες και στην τόνωση της διάθεσής σου. Η άσκηση θα ενισχύσει επίσης την αυτο-εικόνα σου επειδή θα αρχίσεις να αισθάνεσαι πιο σίγουρη για το σώμα σου. Επιπλέον, η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε μέταλλα και βιταμίνες τείνει να ενισχύει τα εγκεφαλικά κύτταρα, να καταπολεμά την κατάθλιψη, καθώς και το άγχος.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top