Παιδί: Οι τέσσερις πιο συχνές λάθος φράσεις που όλοι οι γονείς λένε

Σίγουρα έχεις πέσει και εσύ στην παγίδα

παιδί-λάθη γονιών

Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ένα νήπιο σε έξαλλη κατάσταση, καμιά φορά οι αντιδράσεις σου μπορεί να μην είναι και οι πιο σωστές.

Μαζέψαμε τέσσερις λάθος φράσεις που μπορεί να πεις χωρίς να το θες στο παιδί σου και σου τις παρουσιάζουμε, για να τις αποφύγεις την επόμενη φορά.

Πώς να μάθεις στα παιδιά σου το αίσθημα της ευγνωμοσύνης

«Γιατί είσαι κακό παιδί;»

Δεν υπάρχουν κακά παιδιά. Τα παιδιά συμπεριφέρονται με άσχημο τρόπο για πάρα πολλούς λόγους, και κανένας από αυτούς δεν είναι η διάθεσή τους να δουν εσάς ή κάποιον άλλο να υποφέρει.

Είτε χρησιμοποιείς αυτή τη φράση για να του τραβήξεις την προσοχή, είτε υπάρχουν στιγμές που η συμπεριφορά του σε κάνει να το πιστεύεις πραγματικά, είναι πολύ σημαντικό να μην την ξεστομίσεις ξανά.

Μπορείς να πεις απλώς ότι η συμπεριφορά του δεν είναι κατανοητή και να το συζητήσετε.

Πώς θα καταλάβεις από το texting αν έχετε χημεία

«Μην είσαι τόσο ντροπαλός»

Κι αν είναι; Με μια φράση θα του αλλάξεις το χαρακτήρα; Όταν πιέζεις το παιδί να αλληλεπιδράσει με κάποιον, δεν το βοηθήσεις να γίνει πιο εξωστρεφές. Αντιθέτως, αυξάνεις το στρες που βιώνει, γεγονός που μπορεί να του δημιουργήσει έως και αγχώδεις διαταραχές.

«Γιατί δεν είσαι σαν την αδερφή σου;»

Πρώτα από όλα, μια τέτοια σύγκριση θα κάνει το μικρό σου να πιστέψει ότι είναι το μαύρο πρόβατο της οικογένειας και να αρχίσει να λειτουργεί ως τέτοιο.
Εκτός αυτού όμως, δεν αποκλείεται να κάνει τα παιδιά  να στραφούν το ένα εναντίον του άλλου, σε βαθμό που να μην μπορούν να γεφυρώσουν τη σχέση τους ούτε ως ενήλικες.

«Μάλλον δεν με αγαπάς πραγματικά»

Δημιουργείς αυτόματα ενοχές. Και εδώ δεν μιλάμε για κάλεσμα σε ενσυναίσθηση, αλλά ψυχολογικό εκβιασμό.
Επιπλέον, κάνει το παιδί να αμφισβητήσει τη σταθερότητα του δεσμού του μαζί σου, ενός δεσμού που του δημιουργεί την αίσθηση ασφάλειας που απαιτείται για να μπορέσει να εξερευνήσει τον κόσμο.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top