Κρατάμε μακριά από τη ζωή μας τους αρνητικούς ανθρώπους!

Tips για να βγείτε από το αδιέξοδο του αρνητισμού

Αρνητικοί άνθρωποι

Δεν είναι λίγες οι φορές που έτυχε να ξεκινήσεις την ημέρα σου με όρεξη και καλή διάθεση και ένα συμβάν τα ανέτρεψε όλα μέσα σε μια στιγμή. Κάτι τέτοιο είναι αρκετά φυσιολογικό όταν μας τυχαίνει μια στραβή και προς στιγμήν μας αναστατώνει. Το ζητούμενο, όμως, είναι όταν αυτή η στραβή δεν έχει συμβεί σε εμάς τους ίδιους αλλά στους ανθρώπους γύρω μας και εμείς άθελά μας επηρεαζόμαστε από αυτούς.

Εννέα τύποι προσωπικοτήτων έτοιμοι... για σχέση!

Εν μέρη είναι φυσιολογικό να επηρεαστείς σε ένα βαθμό από το πρόβλημα κάποιου φίλου ή μέλους της οικογένειάς σου, όμως υπάρχει σημαντική διαφορά αναμεσά σε εκείνους που σε επηρεάζουν πρόσκαιρα και δεν το βάζουν κάτω, παλεύοντας να λύσουν το πρόβλημά τους και σε εκείνους που και πάλι σε επηρεάζουν, όμως τα αρνητικά τους συναισθήματα είναι κάπως υπερβολικά πολλά. Δυστυχώς, η δεύτερη κατηγορία ανθρώπων με αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα, είναι αρκετά συνηθισμένη και έχει τη δύναμη να σε καταβάλλει ψυχολογικά περισσότερο και από τον ίδιο τους τον εαυτό.

Αναμφίβολα είναι σημαντικό να μπορείς να προστατέψεις τον εαυτό σου από τον αρνητισμό, ειδικά όταν πηγή αυτού είναι τα προβλήματα άλλων ανθρώπων, που έρχονται σαν έξτρα προσθήκη στα προσωπικά σου ζητήματα. Ασφαλώς αυτό δεν σχετίζεται με τη συμπόνια και την ευσπλαχνία που μπορεί να αισθάνεσαι για εκείνους. Όμως, για να προστατέψεις τη θετική σου ενέργεια αλλά και τον αισιόδοξο κόσμο σου την επόμενη φορά που θα βρεθείς με «δυσάρεστους» ανθρώπους, ρίξε μια ματιά στις ακόλουθες συμβουλές που σίγουρα θα σε βοηθήσουν.

Τοποθέτησε όρια. Είναι αρκετά σημαντικό να πείσεις τον εαυτό σου πως δεν χρειάζεται να τα παίρνεις όλα προσωπικά και ειδικά όταν αυτά δεν σε αφορούν άμεσα. Οριοθέτησε την σφαίρα επιρροής σου, απομακρύνοντας οτιδήποτε δεν σε κάνει να νιώθεις όμορφα. Θυμήσου πως η γνώμη των άλλων δεν είναι ποτέ πιο σημαντική από τη δική σου.

5+1 λόγοι για συχνότερη ερωτική συνεύρεση με τον σύντροφό σου

Διαχειρίσου τη συναισθηματική φόρτιση. Ακόμη και αν δεν ανήκεις στους υπερευαίσθητους, μπορείς να καταβληθείς ψυχολογικά από τα αρνητικά συναισθήματα των γύρων σου. Για να καταφέρεις να διαχειριστείς την συναισθηματική φόρτιση, φρόντισε να απομακρυνθείς από την πηγή που σου προκαλεί αρνητισμό. Επίλεξε ένα μέρος που σε αναζωογονεί ή φρόντισε να καταναλώσεις ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες.

Προετοιμάσου από πριν γι' αυτή τη συναναστροφή. Όταν γνωρίζεις από πριν πως κάποιες ώρες της ημέρας θα χρειαστεί να τις περάσεις με ένα όχι και τόσο ωφέλιμο περίγυρο, φρόντισε να έχεις προετοιμαστεί από πριν γι' αυτό που σε περιμένει, ώστε να μη σε επηρεάσει αρνητικά σε μεγάλο βαθμό.

Αναζήτησε θετικούς ανθρώπους και καταστάσεις. Έπειτα από μια συνάντηση που σε βαραίνει ψυχολογικά, απευθύνσου σε εκείνο το φίλο που βλέπει μόνο τη θετική πλευρά των πραγμάτων και έχει να πει πάντα κάτι καλό για τους γύρω του. Η ελπίδα και η αισιοδοξία είναι τα μόνο συναισθήματα που θα σε βγάλουν από το αδιέξοδο του αρνητισμού.

Πηγή: AllYou

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top