Νιώθεις πως βγαίνεις συνεχώς με το λάθος άτομο; Τι να κάνεις

Παίζει ρόλο ο τρόπος που κάνεις τις επιλογές σου

ραντεβού

Είναι αυτά τα ωραία ρομαντικά στερεότυπα με τα οποία σου ποτίζουν το κεφαλάκι όλα τα mainstream lifestyle media από τη στιγμή που περνάς το κατώφλι της εφηβείας. Από τα δακρύβρεχτα μπαλαντέ τραγουδάκια – στιλ – δώσε πόνο… μέχρι τις ρομαντικές κομεντί που για να καταλήξουν δύο άνθρωποι μαζί πρέπει τουλάχιστον να έχουν περάσει από τα σαράντα και βάλε κύματα.

Μετά είναι κι όλοι αυτοί οι νεολογισμοί κι οι καινούργιοι όροι που συνθέτουν κάθε λίγο και λιγάκι το λεξιλόγιο του σύγχρονου dating:  zombieing, benching, negging, και φυσικά, ghosting. Αν ήδη με όλα αυτά νιώθεις κάπου ανάμεσα στο να σε στοιχειώνουν ζόμπι και φαντάσματα και να κυκλοφορείς με λεξικό όρων για να κατανοείς τις φυλές και τις νέες νοοτροπίες του matching και των ραντεβού, τώρα ήρθε στη λίστα με τις άγνωστες λέξεις να προστεθεί και το  fleabagging.

Με απλά λόγια το  fleabagging θα μπορούσε να αποδοθεί στα ελληνικά ως η τάση του να βγαίνεις συνέχεια με το λάθος άτομο – όχι το ίδιο άτομο, αλλά άτομα που έχουν πάνω κάτω τα ίδια χαρακτηριστικά, χαρακτηριστικά που κυρίως δεν είναι συμβατά μαζί σου. Σε ακόμα πιο ελεύθερη μετάφραση θυμίζει το πάλαι γνωστό σύνδρομο του μα_ακομαγνήτη…

Νομίζω ότι μπήκες στο νόημα…

Ο όρος ωστόσο  fleabagging προέκυψε από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά Fleebag όπου η ηρωίδα Phoebe Waller βρίσκεται σε έναν επαναλαμβανόμενο φαύλο κύκλο ραντεβού με τύπους που δεν είναι κατάλληλοι για εκείνη.

Ο όρος όμως δεν σταματάει μόνο στο ραντεβού αλλά και στο επόμενο βήμα – δηλαδή να μπαίνεις στη διαδικασία να είσαι με το λάθος άτομο. Να κάνεις σχέσεις που εξαρχής ξέρεις – ή θα έπρεπε να ξέρεις ότι θα έχουν άσχημο τέλος.

Όταν μπαίνεις στο παιχνίδι των σχέσεων και των γνωριμιών ίσως να μη διαθέτεις μαντικές ικανότητες, όσο όμως αποκτάς εμπειρία αφήνεις τη μαντική κατά μέρους κι αρχίζεις να χρησιμοποιείς περισσότερο είτε τη λογική είτε τη διαίσθηση – ανάλογα με το τι λειτουργεί περισσότερο μέσα σου.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να έχεις μάστερ στην ψυχολογία ή να έχεις κάνει ψυχανάλυση για να αντιληφθείς ποιο είναι το κοινό «λάθος» στην άδοξη λήξη των σχέσεών σου. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις αν τυχαίνει να σε ελκύουν συνεχώς παραλλαγές του ίδιου λάθους τύπου.

Τι εννοούμε ωστόσο με τον όρο «λάθος τύπος» - κι όχι δεν έχει να κάνει με την αναζήτηση του mr Perfect. «Λάθος» είναι οτιδήποτε δεν σου ταιριάζει, είναι αυτό που μετά από λίγο θα αρχίζει να βγάζει από μέσα σου τον κακό εαυτό ή που κυρίως θα σε κάνει δυστυχισμένη, είναι αυτό που σε καταπιέζει και θα δημιουργεί μια σειρά αλυσιδωτών τοξικών αντιδράσεων. Με αποτέλεσμα η σχέση να γίνεται δηλητηριώδης, αποπνικτική και εν τέλει καταστροφική.

Πρώτες διακοπές μαζί του; Τέσσερα tips για να σου μείνουν αξέχαστες

Και κάπου εκεί μπαίνει ο ρόλος σου και ο τρόπος που κάνεις τις επιλογές σου. Αλλά και το πώς θα καταφέρεις να εδραιώσεις μέσα σου μια και καλή μια υγιή νοοτροπία για το τι σημαίνει να είσαι σε σχέση. Το να είσαι σε σχέση λοιπόν δεν σημαίνει υποφέρεις, δεν σημαίνει να είσαι με κάποιον που η αγάπη του για σένα ή η αγάπη σου για αυτόν περνάει από πόνο, θυμό ή οργή. Το να είσαι με κάποιον δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε σε μια συνεχή μάχη για να αποδεικνύετε ότι το πάθος σας είναι ισχυρό ή ζωντανό. Κι επίσης όχι τα «κακά παιδιά» έπαψαν προ πολλού να είναι και τα πιο ενδιαφέροντα…

 

Έχουμε και λέμε, λοιπόν, αποκλείεται ο αλγόριθμος να είναι πιο έξυπνος από σένα και να είναι σε θέση να σου βρίσκει τα σωστά matches και εσύ συνέχεια να κάνεις skip από την επόμενη πιθανότητα επιτυχημένου ταιριάσματος μένοντας κολλημένη σε αυτό που η εμπειρία και το παρελθόν έχουν αποδείξει ως wrong choice! Πάρ’ το αλλιώς. Κάνε μια λίστα με όλες τις συμπεριφορές παύλα χαρακτηριστικά του άλλου που ξέρεις εξαρχής ότι είναι αντίθετα με τη φιλοσοφία, στάση ζωής σου και κυρίως την ψυχική ηρεμία σου. Και σταμάτα να δίνεις δεύτερες ευκαιρίες. Για την ακρίβεια ο στόχος είναι να πάψεις να δίνεις εξαρχής και την πρώτη – αλλά για κάτι τέτοιο χρειάζεται πολλή δουλειά…  

Ωστόσο, ακόμα κι αν αρχικά δεν μπορείς να αποκλείσεις να βγεις με την «λάθος» κατηγορία που σε ελκύει, μη βάζεις τον εαυτό σου σε ένα ατελείωτο déjà vu – με το πού αρχίζει το σενάριο να σου θυμίζει κάτι που έχεις ήδη ζήσει, κάνε την με ελαφρά…

Ε κι αν δεν είσαι σε θέση να αποφασίσεις για σένα με αυστηρά κι ασφαλή κριτήρια, ίσως τελικά να αφήσεις την επιλογή στον αλγόριθμο, η ψυχρή λογική του οποίου έχει περισσότερες πιθανότητες να σου βρει αυτό που σου ταιριάζει!     

Συντάκτης: Αγγελική Λάλου

Πηγή:www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top