Δεν επικοινωνείς με τον σύντροφό σου; Τι μπορεί να φταίει

Μερικές φορές έχεις δίκιο αλλά το εκφράζεις με λάθος τρόπο

επικοινωνία με τον σύντροφο

Όλοι σου λένε πως το άλφα και το ωμέγα σε μια σχέση είναι η σωστή επικοινωνία. Εκείνο που δεν σου λέει κανείς, είναι πώς να την επιτύχεις.

Πες μου τι ζώδιο είναι να σου πω πόσο καιρό θα είναι θυμωμένος μαζί σου

 Η απαιτητική καθημερινότητα, τα στριμωγμένα οικονομικά, η δουλειά σου που κανονικά θα έπρεπε να την κάνουν 2 άτομα και όχι εσύ να βολοδέρνεσαι μόνη, είναι κάποιοι βασικοί λόγοι που σου είναι δύσκολο να επικοινωνείς όχι μόνο με τον σύντροφό σου, αλλά και με τους υπόλοιπους γενικότερα. Έχεις τόσα στο κεφάλι σου και η πίεση είναι ασφυκτική, που χωρίς να το θες είσαι ευέξαπτη με τον συνομιλητή σου. 

Αυτό που δεν πρέπει, ωστόσο, να ξεχνάς είναι πως σημασία δεν έχει τι λες, αλλά πώς το λες. Και αυτό ισχύει γενικότερα για τις ανθρώπινες σχέσεις και όχι μόνο τις ερωτικές. Άρα, όταν μιλάς στον αγαπημένο σου, έχεις αναλογιστεί σε ποιο τόνο τού απευθύνεσαι; Ακόμη και αν έχεις τις καλύτερες προθέσεις, αν ασυναίσθητα είσαι επιθετική, εκείνος αυτό θα εκλάβει από σένα. Την επιθετικότητα. Ποσώς τον ενδιαφέρει τι του λες. Εκείνος θα εστιάσει ότι εκείνη που έχει απέναντί του, του μιλά επιθετικά και ενδεχομένως χωρίς σεβασμό. Άρα, αυτή η συζήτηση θα οδηγηθεί με μαθητική ακρίβεια σε ένταση και καυγά. 

Φιλία: Τέσσερις συμβουλές για να κρατήσεις τη σημαντική αυτή σχέση

Οπότε, αν θες να βρεις τη χρυσή τομή για αυτή τη ρημάδα την επικοινωνία, πέρα από το να λες στον σύντροφό σου αυτά που πραγματικά σε απασχολούν, χωρίς υπεκφυγές, πρέπει να δίνεις έμφαση στον τρόπο που του απευθύνεσαι. Αν αντιληφθεί ότι η πρόθεσή σου είναι αγνή, ακόμη και αν του λες πράγματα που δεν τον ευχαριστούν τόσο, αν αισθανθεί πως λέγονται με αγάπη, τόσο θα τους δώσει μεγαλύτερη σημασία και η ποθητή επικοινωνία, θα επιτευχθεί αβίαστα. 

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top