Τα 5 στάδια στα συναισθήματα που έχει το μωρό σου έως 2 ετών

Θα εντυπωσιαστείς με το πόσα πράγματα νιώθει από πολύ νωρίς!

παιδί-συναισθήματα

Το μωρό σου θα κλάψει, θα χαρεί, θα στεναχωρηθεί. Ήδη από τους πρώτους μήνες της ζωής του θα δείτε πως νιώθει αρκετά συναισθήματα.

Όταν το παιδί σου ξεσπάει επειδή δεν μπορεί να αγκαλιάσει τη γιαγιά του

Στάδιο 1ο 

Το πρώτο που αναγνωρίζουν όλοι οι γονείς είναι η απελπισία. Το μωρό σου θα κλάψει, τα χειλάκια του θα τρέμουν και θα κουνά τα χέρια του. Προέρχεται κυρίως από πείνα, πόνο, κούραση ή λερωμένη πάνα. Το κλάμα είναι ο δικός τους τρόπος να ζητήσουν την προσοχή σου.

Στάδιο 2ο 

Το επόμενο και… πιο ευχάριστο για τους γονείς, είναι η ευτυχία που νιώθουν όταν είναι μαζί σου. Γελάει, κουρνιάζει, είναι ήρεμο και ευτυχισμένο.

Δέκα δημιουργικές προτάσεις για το παιδί τώρα που έληξε η καραντίνα

Στάδιο 3ο 

Μετά τους πρώτους έξι μήνες ξεκινά το άγχος του αποχωρισμού αλλά και ο φόβος για πράγματα που δε γνωρίζει. Μετά τους επτά μήνες ο δεσμός του με τους γονείς γίνεται ακόμη πιο ισχυρός και αλληλεπιδρά μαζί σας. Η θετική σου αντίδραση σε κάτι που κάνει ενισχύει και την αυτοπεποίθησή του.

Στάδιο 4ο 

Στον ενάμιση χρόνο αρχίζει και αντιλαμβάνεται πως είναι ξεχωριστό. Είναι η στιγμή που σύμφωνα με τους ειδικούς το μωρό σου καταλαβαίνει τι περιμένουν οι άλλοι από αυτό. Όταν λοιπόν εκπληρώνει τις προσδοκίες σου, φουσκώνει από υπερηφάνεια, ενώ εάν αποτύχει νιώθει αμηχανία, ντροπή ακόμα και ενοχή. 

Στάδιο 5ο 

Στα μέσα του δεύτερου χρόνου, αρχίζει να αναγνωρίζει τα συναισθήματα των άλλων και τα συμμερίζεται όλο και περισσότερο. Ήδη στα μέσα του δεύτερου χρόνου έχει δημιουργήσει δεσμό εμπιστοσύνης και αγάπης με τους γονείς του και επαναλαμβάνει κάτι μόνο και μόνο για να σε βλέπει να του χαμογελάς. Να του χαμογελάς λοιπόν, όσο πιο συχνά γίνεται! 

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top