Μήπως είσαι θύμα αόρατης βίας στη σχέση σου;

Τα σημάδια μπορεί να μην είναι τόσο ορατά, αλλά υπάρχουν

αόρατη βία

Όπως πολύ σωστά γνωρίζεις υπάρχουν διάφορες μορφές βίας. Αυτό που ενδεχομένως να μην γνωρίζεις είναι ότι η βία μπορεί να μην είναι πάντα ορατή. Οπότε, είναι πιο δύσκολο να την αναγνωρίσεις και να αντιληφθείς ότι ο άνθρωπος δίπλα σου, σου κάνει κακό.

Όπως όλοι οι κακοποιητικοί άνθρωποι, έτσι και το άτομο που έχεις δίπλα σου, έχει καταβάλλει κόπο και προσπάθεια να σε κερδίσει. Και αφού το έχει καταφέρει, είναι πιο δύσκολο να αποδεχθείς ότι αυτός ο άνθρωπος θέλει το κακό σου και ότι εσύ έχεις πέσει θύμα βίας, ειδικά αν αυτή δεν είναι εμφανής για τους γύρω σου, αλλά και για σένα. 

Έπεσες; Συμβουλές για να ανέβεις ψυχολογικά

Ποιά είναι τα σημάδια της αόρατης βίας 

Επιμένει να έχει τον τρόπο του και δεν θα συμβιβαστεί
Έχει εκρήξεις θυμού
Επικρίνει εσένα ή τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά σου 
Είναι κτητικός
Σε απειλεί με διαφορετικούς τρόπους

Πώς θα βγεις από αυτή την αδιέξοδη κατάσταση 

Καταρχάς, αφού αναγνωρίσεις ότι είσαι θύμα, χρειάζεται να το αποδεχθείς. Μην αυτομαστιγώνεσαι. Στην καθεμία μπορούσε να συμβεί. Το θέμα είναι να θες να βγεις από αυτή τη σχέση. Οι κακοποιητικοί άνθρωποι το πρώτο πράγμα που "στοχεύουν" είναι η αυτοπεποίθηση του συντρόφου τους. Ακόμη και αν πέσεις στην παγίδα, προσπάθησε να ανακτήσεις τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση. Δεν σου αξίζει αυτό που βιώνεις. 

Όταν λοιπόν αποφασίσεις μέσα σου ότι δεν αξίζεις τέτοιου είδους συμπεριφορά και θες να πας παρακάτω, πρέπει να επιδείξεις δύναμη. Μην πέσεις στο τριπάκι και στις απειλές του. Με αποφασιστικότητα, βγάλε τον από τη ζωή σου, με όσα τηλεφωνήματα και με όσα μηνύματά σε "βομβαρδίσει". 

Mήπως το να κυνηγάς συνεχώς την ευτυχία σε κάνει τελικά δυστυχισμένη;

Μην έχεις αυταπάτες ότι η διαδικασία θα είναι εύκολη ή ότι θα τα παρατήσει με την πρώτη. Γι΄αυτό, πρέπει να είσαι δυνατή και αποφασισμένη. Να μη "λυγίσεις" στις υποσχέσεις του ότι θα αλλάξει. Κατά βάθος ξέρεις πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Οπότε, μην επενδύσεις πάνω του ούτε ένα λεπτό. Βάλε τον ευατό σου πάνω από όλα. Εκεί έξω υπάρχει ο άνθρωπος που σου αξίζει! 

Πηγή:mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top