Γιατί είναι λυτρωτικό να λες όχι

Άλλο να είσαι μονίμως το θύμα και άλλο να είσαι αγενής

ζευγάρι

Η αδυναμία σου να αρνείσαι σε φίλους και γνωστούς, σε έχει καταντήσει να είσαι το εξιλαστήριο θύμα; Είναι καιρός λοιπόν να μάθεις να βάζεις όρια.

Aυτά είναι τα χαρακτηριστικά ενός τοξικού συντρόφου

Άλλο να είσαι αγενής και άλλο με τον φόβο να μην σε χαρακτηρίζουν ως τέτοια, να υποκύπτεις σε κάθε αγγαρεία, θέλημα, πρόταση που θα σου ζητηθεί. Αν κάτι δεν σου αρέσει, αν κάτι δεν θες να το κάνεις, έχεις δικαίωμα να το αρνηθείς και ο άλλος οφείλει να το σεβαστεί. Τόσο απλά. 

Με το να λες μονίμως "ναι" σε όλους, στο τέλος σε οδηγεί να χάνεις την προσωπικότητά σου, να γίνεσαι έρμαιο στις επιθυμίες των άλλων και τα δικά σου θέλω να πηγαίνουν περίπατο. 

Αν θες να είσαι μια αυτόνομη προσωπικότητα, με έναν δυνατό χαρακτήρα, οφείλεις στον εαυτό να σου να μάθεις να οριοθετείς τα όρια σου. Αν υποκύπτεις στις επιθυμίες των άλλων, από φόβο μη σε χαρακτηρίσουν δειλή ή απλώς για να γίνεις αρεστή, λυπάμαι που θα σου το χαλάσουμε, αλλά στα μάτια των άλλων είσαι απλώς το θύμα. Το άβουλο πλάσμα που θα πει αμέσως "ναι", οπότε εύλογα οι άλλοι θα σε χρησιμοποιήσουν χωρίς δισταγμό. 

Μην τους κάνεις το χατίρι και κυρίως κάνε τη χάρη στον εαυτό σου. Να λες "όχι" εκεί που θες και επιθυμείς. Είναι λυτρωτικό. Δοκίμασε το και θα δεις! 

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή: mylife.com.cy 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top