Θες να αποκτήσεις ψυχική ευεξία; Τι να κάνεις

Απλά tips για να γεμίσεις δύναμη

ψυχική ευεξία

Μήνας ψυχολογικής ευεξίας ο Μάιος, όμως ποιός θέλει να πιστέψει σε αυτήν, εν καιρό πανδημίας; Πολλοί θα σκέφτονται ότι ένας ιός άλλαξε την πραγματικότητά μας, πού μυαλό για ψυχολογίες και ευεξίες;

Πώς να μάθουμε να προχωράμε παρακάτω

Αν και χαλάρωσαν κάπως τα μέτρα, κάποιοι εξακολουθούν να εργάζονται από το σπίτι τους, κάποιοι επέστρεψαν στις δουλειές τους, αλλά για όλους υπάρχει ακόμα η απουσία φυσικής επαφής με τις οικογένειές μας, τους φίλους και τους συναδέλφους μας. Συνθήκες που μας μετατρέπουν και μας κάνουν ευάλωτους στο να χάσουμε τη ψυχική μας ευεξία. 

«Ιστορίες γάμου» σε μετά lockdown εποχή

Μη το επιτρέψεις!

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά και απλά που μπορείς να κάνεις για να διατηρήσεις τη λειτουργικότητά σου και να παραμείνεις ψυχολογικά ισορροπημένη. Είναι όμως στο χέρι σου να μην καταρρακωθείς από τα νέα δεδομένα και να σηκωθείς για ακόμη μία φορά, μαθαίνοντας από την πανδημία. Ξεκίνα από σήμερα, μη χάνεις χρόνο. Άρπαξε την ευκαιρία που σου προσφέρει ο μήνας που διανύουμε, ο μήνας των λουλουδιών, των χρωμάτων και της ευεξίας.

Tι να κάνεις για να βρεις την ισορροπία στη σχέση σου

Ο όρος ψυχολογική ευεξία ορίζεται ως ο συνδυασμός της αποτελεσματικής λειτουργικότητας ενός ατόμου με το να αισθάνεται καλά, με τα θετικά συναισθήματά του. Μελέτες έχουν δείξει, ότι, άνθρωποι με υψηλή ψυχολογική ευεξία, είναι πιο πιθανόν να ζήσουν πιο υγιείς και περισσότερα χρόνια.

Πώς να την αναπτύξεις λοιπόν; 

Ζήσε με νόημα και σκοπό. Δούλεψε για εκπλήρωση κάποιου στόχου, πέρα από το να βγάλεις χρήματα. Αυτό θα σου δίνει ένα σημαντικό λόγο να σηκώνεσαι το πρωί από το κρεβάτι.

Σκέψου ρεαλιστικά (για να μην πω θετικά και να αρχίσεις που τη βρίσκω τη θετικότητα, τέτοιο καιρό)

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι 20 λεπτά να διώξεις την κακή διάθεση φέρνοντας στη θύμησή σου ευτυχισμένες στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα, ή ταξιδεύοντας στο χρόνο ξεφυλίζοντας ένα άλπουμ φωτογραφιών, εκτυπωμένων φυσικά.     

Αναγνώρισε τις δυνατότητές σου

 Είναι σημαντικό να αισθάνεσαι ικανός και να έχεις αυτοπεποίθηση. Ψάξε μέσα σου και σίγουρα θα βρεις κάποια προτερήματα που σε βοήθησαν και έχεις επιτύχει σε κάποιο τομέα. Γράψε αυτά που θα διαπιστώσεις για να λειτουργούν ως υπενθύμιση σε δύσκολες στιγμές. 

Πρόσφερε στον συνάνθρωπο

Αυτό θα σε κάνει να αισθανθείς ότι υπάρχει ελπίδα για αλλαγή σε αυτό τον κόσμο, κάνοντάς τον καλύτερο. Βοήθησε ψωνίζοντας κάποιου, μάζεψε χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό, συμμετείχε με όποιον τρόπο θες εθελοντικά.

Κράτησε ζωντανές τις κοινωνικές σχέσεις

Το κοινωνικό μας δύκτιο βοηθά να αισθανόμαστε αγαπητοί και χαρούμενοι. Μπορεί να χάσαμε προς το παρόν τη φυσική επαφή, δεν πρέπει όμως να πάψουμε να επικοινωνούμε τηλεφωνικά και δυαδικτιακά με τους αγαπημένους μας. Μη ξεχνάς ότι κάποια στιγμή θα είμαστε και πάλι μαζί.

Έχοντας τα πιο πάνω κατά νου, να ευχηθώ λοιπόν, καλή διάθεση και ευεξία, για όμορφες μέρες νικώντας τον COVID-19.

Της Γεωργίας Γεωργίου

Πηγή: life.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top