Έχεις εμμονή με τη δουλειά σου; Τι πρέπει να κάνεις

Πάτα pause όταν σχολάσεις

γραφείο

Δεν είναι λίγες οι φορές που ενώ σχόλασες, το μυαλό σου συνέχισε να σκέφτεται την δουλειά. Οι μέρες του μένουμε σπίτι έκαναν τα πράγματα λίγο πιο περίπλοκα αφού η δουλειά από αυτό αυξήθηκε λόγω αρκετού ελεύθερου χρόνου, με αποτέλεσμα να ασχολείσαι μονίμως με την εργασία σου, να κουράζεσαι και τελικά να ψάχνεις το γιατί. Κάπως έτσι η non-stop ενασχόληση με την δουλειά σου καταλήγει σε εμμονή, με εσένα να μην μπορείς να διαχωρίσεις την επαγγελματική από την προσωπική σου ζωή. Σαφώς η δουλειά σου είναι κομμάτι του εαυτού σου και της προσωπικότητας σου και δεν μπορείς εύκολα να αδιαφορήσεις για αυτή, όμως καλό θα ήταν να την αντιμετωπίζεις με καλύτερη διάθεση ώστε να γίνεις πιο αποδοτική.

 

10 tips για να κάνεις τη σχέση με τον σύντροφό σου καλύτερη

1. Μη μιλάς συνέχεια για αυτήν

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να θέλεις να μιλήσεις σε κάποιον για τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζεις στην δουλειά σου ή για τα νέα επιτυχημένα project πάνω στα οποία δουλεύεις. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν παραπονιέσαι συνέχεια ή αντίστοιχα «καυχιέσαι» (χωρίς να το καταλαβαίνεις), επειδή δεν έχεις τι άλλο να κάνεις. Θέσε στον εαυτό σου όρια, για το πότε πρέπει να μιλήσεις για αυτήν και για πόσο.

Προσωπική υγιεινή: Εφτά λάθη που συνηθίζουμε να κάνουμε

2. Να είσαι ειλικρινής και αντικειμενική με τον εαυτό σου

Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να κάνεις σκέψεις για την δουλειά, σε χρόνο που δεν πρέπει, ρώτησε τον εαυτό σου δύο πράγματα: Υπάρχουν όντως τα προβλήματα που σε απασχολούν ή τα δημιουργείς εσύ με την κακή σου διάθεση; Μήπως δεν χρειάζεται να εμπλακείς περισσότερο σε κάποιες καταστάσεις, γιατί φέρνουν επιπλέον μικροπροβλήματα;

3. Βάλε όρια

Η δουλειά σου δεν είναι όλη σου η ζωή. Όσο πιο σύντομα το αντιληφθείς τόσο λιγότερο άγχος και στρες θα έχεις, ενώ η προσωπική σου εξέλιξη θα συνεχίζεται ανεμπόδιστη. Μην της δίνεις μεγαλύτερη αξία από αυτή που πραγματικά έχει και μην της επιτρέπεις να σε κάνει να ζεις σύμφωνα με αυτή.

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κύρκου

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top