Ένας καινούριος τρόπος να αγαπήσετε τον κόσμο γύρω σας

Μιλήστε με ανθρώπους που δε γνωρίζετε!

Άνθρωποι που συζητούν

O σύγχρονος κόσμος γίνεται όλο και πιο απαιτητικός, κι εμείς κινούμαστε σ’ αυτόν βιαστικοί και συχνά αφηρημένοι. Κάπου μέσα στους ασφυκτικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, κρύβεται ένας θησαυρός που μπορεί να μας αλλάξει όχι μόνο τη διάθεση, αλλά και ολόκληρη τη ζωή μας. Οι συνομιλίες με αγνώστους αποτελούν μία μοναδική ευκαιρία να δούμε τόσο τους γύρω μας όσο και τον ίδιο τον εαυτό μας διαφορετικά.

Θες να έχεις καλύτερη επικοινωνία με το έφηβο παιδί σου;

Ένα πολύ Το βιβλίο της Kio Stark Να μιλάτε με αγνώστους, αναφέρεται στην αναπάντεχη ευχαρίστηση που μπορεί να μας προσφέρει η συζήτηση με κάποιον που δεν γνωρίζουμε και φωτίζει τις προοπτικές που ανοίγονται όταν πιάνουμε κουβέντα σε κάποιον άγνωστο, είτε πρόκειται για έναν σύντομο διάλογο στο ταμείο ενός καταστήματος είτε για μια εκ βαθέων συζήτηση σε ένα πάρτι.

Γέλιο: Η μεγαλύτερη πηγή ζωής - Ποια τα οφέλη του

Τα οφέλη μίας συνομιλίας με κάποιον άγνωστο είναι πολλά: ερχόμαστε σε επαφή με νέες απόψεις, γνωρίζουμε διαφορετικές κουλτούρες, ενώ επίσης ανακαλύπτουμε πτυχές του εαυτού μας -που ενδεχομένως αγνοούσαμε-, ενώ παράληλλα μας δίνεται η ευκαιρία να εκφράσουμε μύχιες σκέψεις μας, δίχως να ανησυχούμε μήπως κριθούμε από τον συνομιλητή μας.

Είναι αρκετά αξιόλογες οι υποσυνείδητες διεργασίες μέσω των οποίων αποφασίζουμε ποιους να χαιρετίσουμε και ποιους να εμπιστευτούμε, όπως επίσης ενδιαφέροντες είναι και οι άγραφοι νόμοι που διέπουν τέτοιες συναντήσεις. Το Να μιλάτε σε αγνώστους μάς διδάσκει πώς να έρθουμε σε επαφή με ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε, μέσα από σύντομα παραδείγματα, που μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα ως ασκήσεις και ως πυξίδα στον χάρτη των τυχαίων συζητήσεων.

«Σ’ αυτό το βιβλίο αποτυπώνεται ο τρόπος με τον οποίο μιλάμε, κοιτάμε, ακούμε και νιώθουμε τον κόσμο γύρω μας. Θέλω να σας δείξω πόσο υπέροχες και ουσιαστικές μπορούν να γίνουν οι στιγμιαίες συναντήσεις μας. Θέλω να σας κάνω να κατανοήσετε βαθύτερα και να αντιληφθείτε καλύτερα τους ανθρώπους που σας είναι άγνωστοι. Θέλω να δείτε τους αόρατους μηχανισμούς και τα κρυμμένα νοήματα στις φευγαλέες επαφές σας. Θέλω να σας δείξω έναν καινούριο τρόπο για να αγαπήσετε τον κόσμο γύρω σας».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top