Πώς να κάνεις το παιδί σου να σέβεται το περιβάλλον

Τρία tips σωτήρια για τον πλανήτη

πλανήτης-περιβάλλον

Ο πλανήτης και το περιβάλλον χρειάζονται τη βοήθεια όλων μας, ανεξαρτήτως ηλικίας. Η κλιματική αλλαγή είναι αυτή που θα επηρεάσει σημαντικά το μέλλον των παιδιών. Για αυτό και οι γονείς θα πρέπει να μάθουν στα παιδιά πώς να σέβονται και να προστατεύουν τη γη. Τα παιδιά όταν ακόμα είναι σε μικρή ηλικία, είναι εύκολο να υιοθετήσουν συνήθειες και να πορευτούν με αυτές.

Tips για να μάθει το παιδί σου να κοιμάται μόνο του

Μη  σκεφτείτε πως είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσετε να δείχνετε στα παιδιά πώς να κρατούν τον πλανήτη καθαρό και πώς να ανακυκλώνουν. Με λίγη καθοδήγηση, απλές εκφράσεις και κινήσεις, τα παιδιά μπορούν να γίνουν πολύ δημιουργικά και να βοηθήσουν στο να κάνουν τη διαφορά.

 

Παιδί: Πώς να οργανώσετε το τέλειο pyjama party!

Όχι σκουπίδια στο πάτωμα

Η πρώτη και βασική συνήθεια που πρέπει να υιοθετήσει το παιδί είναι να μην πετάει σκουπίδια στο δρόμο, στο πεζοδρόμιο, οπουδήποτε αλλού εκτός από τον κάδο απορριμμάτων. Σιγά σιγά με απλά λόγια εξηγήστε τι είναι η ανακύκλωση και πώς διαχωρίζονται τα σκουπίδια, ανάλογα με το αν πρέπει να τα πετάξει στους κάδους ανακύκλωσης ή απλούς κάδους απορριμμάτων.

Χρησιμοποιήστε υλικά που βρίσκονται στο σπίτι, για χειροτεχνίες

Κουτιά παπουτσιών, πλαστικά μπουκάλια, περιοδικά, συσκευασίες χάρτινες ή γυάλινες, ίσως κάποιο χαρτόνι κ.α. Με λίγη προσπάθεια το γυάλινο ή πλαστικό βαζάκι μπορεί εύκολα να γίνει μια ευφάνταστη μολυβοθήκη.

 

Βιβλία και ταινίες με θέμα την ανακύκλωση

Τα οπτικοακουστικά μέσα τραβούν περισσότερο το ενδιαφέρον των παιδιών. Το βιβλίο «Σκουπίδια εν δράσει», το οποίο παρουσιάζει κάποια σκουπίδια που προσπαθούν να ανακυκλώσουν τον εαυτό τους, είναι μια πολύ καλή επιλογή για παιδιά από 6 ετών να μάθουν τι είναι η ανακύκλωση, ενώ το βιβλίο «Γίνε πράκτορας του πλανήτη» για ηλικίες από 9 ετών, συνδυάζει έξυπνα την δράση με οικολογικά μηνύματα.

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κύρκου

Πηγή: allyou.gr
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top