To παιδί σου είναι συνέχεια με το κινητό στο χέρι; Τι να κάνεις

Κι όμως υπάρχουν τρόποι να το κάνεις να ξεκολλήσει

κινητό-παιδιά

Τα παιδιά ακολουθούν το παράδειγμα του γονιού: το καλοκαίρι που μας πέρασε μια φίλη μου μητέρα δύο εφήβων που κάναμε μαζί διακοπές στο νησί, συνέχεια τους έκανε παρατήρηση να αφήσουν τα κινητά από το χέρι. Ακόμη πιο πολύ γκρίνιαζε στην παρέα μας για το γεγονός ότι μιλάει στα παιδιά και πλέον δεν την ακούνε, διότι είναι όλη την ημέρα χωμένα στην ταμπλέτα.

Ναι, αλλά αν πρώτη εσύ όλη την ημέρα ποστάρεις στο instagram και δεν αφήνεις το κινητό, ούτε και στο τραπέζι του φαγητού, πρέπει να ξέρεις ότι τα παιδιά αντιγράφουν ακριβώς τις συμπεριφορές που βλέπουν από το σπίτι. Μην περιμένεις λοιπόν να υπακούσουν σε μια εντολή που δεν την εφαρμόζεις ούτε εσύ.

Είναι σαν να λες ‘‘δεν θα φάτε παγωτά διότι κάνουν κακό στην υγεία σας και θα παχύνετε’’, αλλά εσύ να τρως μπροστά τους κανονικότατα το παγωτό σου!

Τα όρια: αν το παιδί δεν έχει διδαχτεί από πάρα πολύ μικρή ηλικία να έχει όρια, είναι πάρα πολύ δύσκολο να περιμένουμε να υπακούσει στα 13, ή στα 14 του χρόνια σε ένα τέτοιο περιορισμό.

Παιδιά με μεγαλύτερο αδερφό καθυστερούν να μιλήσουν

Τα όρια πρέπει να μπαίνουν από πάρα πολύ μικρή ηλικία, σχεδόν από μηνών, για να γίνουν στο παιδί συνείδηση και να παγιωθούν οι σωστές συμπεριφορές. Όταν φτάσει μέχρι έφηβος ανεξέλεγκτο, είναι μετά αστείο να προσπαθήσεις να ελέγξεις την κατάσταση.

Φροντίζουμε το παιδί  να έχει ενδιαφέροντα και ποικίλες δραστηριότητες: ο πιο έξυπνος τρόπος για να απομακρυνθεί για αρκετές ώρες το παιδί από το κινητό και την ταμπλέτα, είναι να γεμίσει ο ελεύθερός του χρόνος με δραστηριότητες που του αρέσουν. Δραστηριότητες με κίνηση που κρατούν σε εγρήγορση το σώμα και το πνεύμα του και όχι βέβαια μαθήματα που θα το κρατούν καθιστό σε μια καρέκλα.
 
Συντάκτης: Νανά Χατζή

Πηγή: www.allyou.gr
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top