Πώς να συνετίσετε τα παιδιά σας να κάτσουν ήσυχα στις ταβέρνες

Κι όμως δεν είναι ακατόρθωτο

ταβέρνες-παιδιά

Σίγουρα δεν είναι το πιο εύκολα εγχείρημα του κόσμου. Να είσαι σε ταβέρνα ή εστιατόριο με παιδιά που δεν έχουν και μεγάλη εμπειρία με το πιρούνι και συγχρόνως να καταφέρουν να κάτσουν ήρεμα για αρκετή ώρα σε μια καρέκλα.

Βέβαια για πάρα πολλούς γονείς το εγχείρημα γίνεται ευκολότατο, καθώς δεν δίνουν καμία σημασία στο πώς πρέπει να συμπεριφερθούν οι ίδιοι και τα παιδιά τους, όταν υπάρχουν δίπλα κι άλλοι άνθρωποι που είχαν την ατυχή έμπνευση, να  έρθουν στο ίδιο εστιατόριο για να απολαύσουν το φαγάκι τους.

Έτσι η εικόνα που παρουσιάζουν γονείς με μικρά παιδιά εκτός από ενοχλητική είναι και απογοητευτική: φωνές, τσιρίδες, ολόκληρες μπριζόλες πετάμενες κάτω, παντού λαδιές και πιτσιλιές.

Αν αυτή η εικόνα του ελληνικού μπάχαλου δεν σας αρέσει και πολύ θα θέλατε να μην την αναπαράγετε,  τα sos tips του All you θα σας σώσουν.

Πριν εκδράμουμε στο ταβερνάκι ή στο εστιατόριο κάνουμε αρκετές πρόβες από το σπίτι:

This is a fork…

- Πρώτα μαθαίνουμε στα παιδιά ότι όλα τα φαγητά θα πρέπει να τα φέρνουμε στο στόμα μας με το πιρούνι.
- Το μόνο φαγητό που επιτρέπεται να πιάνουμε με τα χέρια είναι το ψωμί.
- Μετά κάνουμε πολλές πρόβες για το πώς τσακώνουμε μια μπουκιά με το πιρούνι, χωρίς να ανατιναχτούν όλα επάνω μας ή στο πάτωμα. Αυτό εννοείται ότι θα πάρει λίγο χρόνο.
- Καλό είναι να τους πούμε, ότι δεν μασάμε με ανοιχτό στόμα και κυρίως δεν μιλάμε όταν μασάμε.
 
Η παραγγελία

Το επόμενο που πολύ λίγοι γονείς μαθαίνουν στο παιδί τους, είναι πως να εκφραστεί την ώρα της παραγγελίας. Πείτε στο παιδί σας οτι όταν έρθει ο κύριος για να ρωτήσει τι θέλουμε να φάμε, δεν φωνάζουμε δυνατά το φαγητό που θέλουμε, αλλά το ζητάμε ευγενικά και μαζί με ένα ‘‘παρακαλώ’’.
Δηλαδή δεν λέμε ‘‘ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΣΟΥΒΛΑΚΙΙΙΙ’’, αλλά ‘‘ ένα σουβλάκι θα ήθελα παρακαλώ ’’.
 
Η ηρεμία

Το πιο σημαντικό κομμάτι όλου αυτού του εκπαιδευτικού εγχειρήματος, είναι να δείξουμε στα παιδιά πώς μπορούν να μιλούν μεταξύ τους στο τραπέζι χωρίς να φωνάζουν, να τσιρίζουν ή να μαλώνουν μεταξύ τους, διότι ενοχλούμε τους άλλους.
 
Όλο αυτό πρέπει να γίνει με χαλαρό και ευχάριστο τρόπο σαν παιχνίδι.

Όταν τα παιδιά καταφέρουν από το σπίτι τους στόχους που έχουμε βάλει, π.χ. να πιάνουν τις μπουκιές με το πιρούνι, ή να μασούν με στόμα κλειστό, σίγουρα τους δίνουμε ένα bonus, που μπορεί να είναι ένα λαχταριστό παγωτό.

Να είστε σίγουρες ότι αν έχετε κάνει πρόβες σε αυτά τα τρία βασικά βήματα, στο εστιατόριο όλα θα είναι πολύ πιο εύκολα!

Συντάκτης:Τζίνα Σπάρτακου

Πηγή:allyou.gr


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top