Να είστε φίλοι με τον ex ή όχι;

Οι παράμετροι που πρέπει να υπολογίσεις πριν πάρεις τη σωστή απόφαση

φίλοι με τον πρώην

Ας μιλήσει η εμπειρία λοιπόν, και ναι, συμβαίνει σε όλους μας να γνωρίσουμε κάποιον, να δεθούμε μαζί του και ξαφνικά να φτάσουμε στον χωρισμό, όμως να μη χωρίζουμε ακριβώς, μιας και μένουμε... φίλοι.

Μα είναι ποτέ δυνατό να μείνετε φίλοι με τον ex σας; Τι πρέπει να συμβεί πολύ πριν γίνετε φίλοι με τον πρώην σας και μπείτε σε αυτή τη ζώνη (στο λεγόμενο friend-zone);

Σας παραθέτω τα πιο βασικά:

1. Δε μένουμε ποτέ φίλοι με τον πρώην μας αμέσως μετά τον χωρισμό μας. Συνήθως θέλουμε ένα διάστημα, τύπου 3 μήνες, για να ξεκινήσουμε αυτή τη νέα σχέση της φιλίας με τον πρώην μας. Πρέπει έστω και λίγο να επουλωθούν οι πληγές, ώστε να δεχτούμε αυτή τη φιλία.

2. Μην κάνεις sex μαζί του. Και ναι, πρέπει να στο πω, επειδή θα μπεις πολλές φορές στον πειρασμό να κάνεις κάτι μαζί του στο κρεβάτι -πάντα σε φιλικό επίπεδο- και πίστεψέ με δεν είναι καλή ιδέα και φυσικά δεν είναι και υγιής φιλική σχέση αυτή, μιας και θα σε κρατάει δέσμια για πάντα στο παρελθόν.

3. Σκέψου και το ενδεχόμενο αυτή η φιλία σου με τον πρώην να επηρεάσει και τον περίγυρό σας, διότι είμαι σίγουρη πως οι φίλες σου θα σου συνιστούν να μείνεις μακριά από μια τόσο αρρωστημένη κατάσταση.

4. Βεβαιώσου ότι δε θα συζητήσετε ποτέ ξανά τα λάθη του παρελθόντος και τον λόγο που σας έκανε να πάρετε τη μεγάλη απόφαση να χωρίσετε. Δε χρειάζεται να αναλώνεστε σε τέτοιες συζητήσεις.

5. Κάνε έναν εσωτερικό διάλογο με τον εαυτό σου και ρώτα τον γιατί πραγματικά θέλεις ντε και καλά να μείνεις φίλη με τον πρώην σου. Ίσως είναι μέρος της διαδικασίας του πένθους και θέλεις τον χρόνο σου, όμως και το να μείνεις φίλη με τον ex σου δεν είναι και η καλύτερη λύση.

Κλείνοντας σαν Dr. Ex σου έχω ένα μυστικό, πως αν θες οπωσδήποτε να κρατήσετε επαφές, έχε στο μυαλό σου ότι θα μείνεις κολλημένη σε εκείνον και δε θα μπορέσεις να προχωρήσεις εύκολα παρακάτω και να βρεις τον επόμενο έρωτα.

Της Βlogger, Tίνας Μιχαηλίδου

Πηγή: Ex'Ghost by Tina Michaelidou

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top