Έτσι θα καταλάβεις πως ο σύντροφός σου δε σου αξίζει

Κάνε την καρδιά σου πέτρα και φύγε μακριά

ο σύντροφός σου δεν αξίζει

Πολλές φορές εμείς οι γυναίκες ερωτευόμαστε με τα λόγια και όχι με τις πράξεις και ενώ βλέπουμε τα στραβά της σχέσης κλείνουμε τα μάτια, φοράμε παρωπίδες και συνεχίζουμε να είμαστε μέσα σε μια αρρωστημένη σχέση.

Αυτή η αρρωστημένη σχέση δε  μας κάνει φυσικά καλό, γιατί χαλάμε την ψυχολογία μας και πέφτουμε σιγά σιγά. Το να είσαι σε μια τέτοια σχέση απλά για να έχεις σχέση δε σε τιμάει ιδιαίτερα και μέσα σου το ξέρεις, το νιώθεις. Άλλωστε, ας μη ξεχνάμε έχουμε και το ένστικτο με τη βοήθεια του οποίου αισθανόμαστε πότε κάτι δε πάει καλά.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καταλάβεις ότι ο άλλος δεν σε θέλει. Εγώ σας ξεχώρισα μόνο εννέα, τους πιο βασικούς που φωνάζουν από μακριά: «Φύγε!». Πάμε λοιπόν να τους δούμε και να τους αναλύσουμε:

1. Δεν είναι όπως ήταν στην αρχή. Λίγο η ρουτίνα, λίγο η βαρεμάρα,  λίγο το οικονομικό, «λίγο εγώ λίγο εσύ»  που λέει και το άσμα, η σχέση σου έχει αλλάξει κατά πολύ, δε βρίσκεστε συχνά και στεναχωριέσαι. Πριν πας να τον δικαιολογήσεις απλά τσέκαρέ  αν σου λέει όλη την αλήθεια.

2. Είναι απότομος. Δε σου μιλάει πια τρυφερά και γλυκά, αλλά είναι απότομος. Κάτι έχει αλλάξει σίγουρα και μην πιστέψεις ότι φταίει η κούραση λόγω δουλειάς, αυτό είναι απλά η αφορμή, η αιτία είναι άλλη.

3. Μιλάει κρυφά στο τηλέφωνο. Είστε μαζί και για να μιλήσει πάει σε άλλο δωμάτιο; Αυτό είναι κάπως ανησυχητικό ειδικά αν το κάνει συχνά και σε χώρο που δεν έχει φασαρία.

4. Τα βράδια εξαφανίζεται, αλλά και την ημέρα. Εξαφανίζεται όλη ημέρα και όλη νύχτα, δεν απαντάει στα μηνύματα, έχει κλειστό το κινητό του και δεν έχει ενημερώσει την κατάστασή του στο Facebook. Αυτό είναι σημαντικός δείκτης κινδύνου ότι κάτι συμβαίνει.

5. Όχι φωτογραφίες. Το να επιθυμείτε να βγάζετε προς τα έξω την προσωπική σας ζωή είναι σεβαστό, αλλά μια φωτογραφία στο Facebook μπορείτε να την έχετε. Το να μη θέλει να αλλάξει την κατάστασή του σε σχέση και να μην έχετε φωτογραφίες είναι ύποπτο. Άσε που μπορεί να κοινοποιεί πράγματα στον τοίχο του και να έχει αλλάξει τις ρυθμίσεις για να μην μπορείς να τα δεις.

6. Βγαίνει μόνος με τους φίλους του. Από κει που βγαίνατε όλοι μαζί ξαφνικά βγαίνει μόνος του με την παρέα. Εκεί αρχίζεις και ζηλεύεις, ψάχνεις και ρωτάς τους φίλους του που πήγανε και τι κάνανε, μα δε θα σου δώσουν την απάντηση μιας και μπορεί να είναι συνεννοημένοι μεταξύ τους.

7. Βρίσκεστε αραιά. Βγαίνετε πλέον 1 φορά την εβδομάδα πλέον και εσύ μέσα σου σκας. Ξυπνά από μέσα σου εκείνο το πράσινο τέρας της ζήλειας και είναι λογικό. Ναι μεν μπορεί να σου λείπει και να θέλεις να τον βλέπεις συχνά, από την άλλη όμως κάτι δε σου κολλάει. Κάτι σε κάνει να αναρωτιέσαι μήπως τρέχει κάτι άλλο.

8. Έκτακτα ραντεβού. Εντάξει όλοι δουλεύουμε αλλά αυτό το έκτακτο ραντεβού μου θυμίζει κάτι από τη σειρά Κωνσταντίνου και Ελένης. Για να τον τεστάρεις μπορείς να του πεις να πάτε μαζί στο έκτακτο ραντεβού του και να τον περιμένεις. Εάν είναι θετικός στη συνοδεία, όλα είναι καλά. Εάν σου πει όχι, εκεί απλά τρέχεις όσο πιο μακριά γίνεται.

9.Τέλος, τι μπήκε ανάμεσά μας τι; Τα λόγια είναι περιττά αν τον δεις να παίζει ή να φλερτάρει με άλλες μπροστά στα μάτια σου ή αν το μάθεις από τρίτους. Θα γίνεις πυρ και μανία με όλη τη σημασία της λέξεως, όμως δεν σου αξίζει ένας συνεχής ψυχολογικός αναβρασμός. Σωστά;

Μη μένετε ποτέ σε μια λάθος σχέση, προσπαθήστε να βρείτε έναν άνθρωπο αντάξιό σας, που να σας αγαπάει και να σας εκτιμάει για αυτό που πραγματικά είστε. Και φυσικά να τον περάσετε από κόσκινο, μη  του δώσετε από την αρχή την καρδιά σας.

Της blogger, Τίνας Μιχαηλίδου

Πηγή: Ex'Ghost by Tina Michaelidou
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top