Όχι στη μάσκαρα, ναι στο σέρουμ για βλεφαρίδες

Tips για ένα υγιές και σαγηνευτικό βλέμμα

Γυναικείο μάτι

Σύνταξη: Τόνια Τζαφέρη

Η καθημερινή χρήση μάσκαρας, η τριβή κατά τη διάρκεια του ντεμακιγιάζ αλλά και τα lash extensions, φθείρουν τις φυσικές μας βλεφαρίδες, με αποτέλεσμα να κάνουν το βλέμμα μας να δείχνει κουρασμένο και τα μάτια μας ταλαιπωρημένα.

Πολύχρωμα νύχια: Η νέα τάση της άνοιξης

Τώρα, όμως, στην καραντίνα μας, όπου το δέρμα και τα μάτια μας έχουν ησυχάσει από το μακιγιάζ και έχουν κάνει μια αποτοξίνωση, είναι η ιδανική ευκαιρία για να περιποιηθείς, να φροντίσεις και να δυναμώσεις τις βλεφαρίδες σου.

Έχουν και αυτές κάποια μικρά μυστικά για να είναι πιο δυνατές και υγιείς και εάν εφαρμόσεις τα παρακάτω tips, όταν βάλεις ξανά μάσκαρα τότε σίγουρα θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα!

Eπειδή τα μάτια αποτελούν μια πολύ ευαίσθητη περιοχή, θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις την ενυδάτωση των βλεφαρίδων σου, με όσο πιο φυσικά συστατικά γίνεται. Επομένως το ελαιόλαδο, το λάδι καρύδας, το αμυγδαλέλαιο και το καστορέλαιο μπορούν να κάνουν θαύματα στις φθαρμένες σας βλεφαρίδες.

Είσαι σίγουρη ότι πλένεις σωστά το πρόσωπό σου;

Προσοχή: Θέλουμε ελάχιστη ποσότητα, καθώς είναι αρκετά «βαριά» έλαια. Άπλωσε ελάχιστο ελαιόλαδο, για παράδειγμα, στα δάχτυλά σου και άγγιξε απαλά τις βλεφαρίδες σου. Τήρησε αυτή τη συνήθεια κάθε βράδυ προτού κοιμηθείς. Εκτός του ότι προστατεύεις τις βλεφαρίδες σου από το μαξιλάρι, το επόμενο πρωί θα είναι τέλεια ενυδατωμένες και πιο δυνατές. Και όσο περνάει ο καιρός και συνεχίζεις να απλώνεις τακτικά  κάποιο έλαιο, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχεις. Η τακτικότητα είναι το μυστικό σ' αυτή την περίπτωση.

Extra note: Αν το ελαιόλαδο σας φαίνεται πολύ λιπαρό για τα μάτια, επιλέξτε το λάδι καρύδας.

Γίνε ο fashion coach σου στην καραντίνα

Και αφού δοκιμάσετε το παραπάνω, ήρθε η ώρα για λίγη ενίσχυση παραπάνω με επαγγελματικά προϊόντα. Στην αγορά θα βρεις σέρουμ ειδικά για την ενίσχυση των βλεφαρίδων σου! Τα απλώνεις, επίσης, κάθε βράδυ και όχι πριν από τη μάσκαρα. Δεν τα χρησιμοποιούμε πριν από τη μάσκαρα, γιατί το έλαιο από το σέρουμ θα κάνει τη μάσκαρα να «τρέξει».

Αν έχετε παρατηρήσει πως «χάνετε» αρκετές βλεφαρίδες κατά τη διάρκεια του ντεκιμακιγιάζ, τότε ένα σχετικό προϊόν είναι απαραίτητο. Ιδανική λύση είναι φυσικά να αποφεύγετε τη χρήση μάσκαρας, πόσο μάλλον αδιάβροχης και να τις ενυδατώνετε καλά με τους παραπάνω τρόπους που αναφέραμε.

Πηγή: AllYou

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top