Είσαι σίγουρη ότι πλένεις σωστά το πρόσωπό σου;

10 tips για να αποφύγεις τα λάθη την επόμενη φορά

καθαρισμός προσώπου

Σύνταξη: Κωνσταντίνα Κύρκου

Ο καθαρισμός της επιδερμίδας του προσώπου είναι το no1 βήμα για να αποκτήσεις μια για πάντα το λαμπερό δέρμα που ονειρεύεσαι. Σίγουρα θα το ξέρεις και γι’αυτό φροντίζεις να καθαρίζεις το πρόσωπό σου καθημερινά. Όμως, το κάνεις με τον σωστό τρόπο; Ή μήπως σου ξεφεύγουν κάποια μικρό-λάθη, τα οποία μπορούν να στοιχίσουν τη φυσικά φωτεινή όψη της επιδερμίδας σου; Ήξερες, επίσης, ότι και η θερμοκρασία του νερού μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο πρόσωπό σου;

Μάσκα μαλλιών για ταλαιπωρημένες άκρες

Τώρα που έχεις αρκετό χρόνο στο σπίτι, πρόσθεσε τα παρακάτω 10 beauty tips στο πρόγραμμα περιποίησης του προσώπου και απόλαυσε ένα πραγματικά καθαρό δέρμα από την πρώτη κιόλας στιγμή.

1. Να αφαιρείς πάντα το make up πριν από το πλύσιμο του προσώπου. Με μαντιλάκια καθαρισμού ή μερικές σταγόνες toner, τα οποία φυσικά θα είναι alcohol-free, αφαίρεσε με απαλές κινήσεις το επιφανειακό μακιγιάζ. Μετά πλύνε το πρόσωπο με το καθαριστικό προϊόν σου.

2. Διπλός καθαρισμός. Ξέρεις τι είναι; Ο διπλός καθαρισμός του προσώπου είναι μια τεχνική που προέρχεται από την Κορέα και αποτελείται από δύο διαφορετικά προϊόντα περιποίησης, ένα που περιέχει κάποιο έλαιο και ένα αφρώδες απαλό καθαριστικό. Χάρη σε αυτόν, οι πόροι καθαρίζουν σε βάθος, διευκολύνοντας  την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιφανειακή στοιβάδα της επιδερμίδας, χαρίζοντας λεία όψη στο δέρμα.

3. Η θερμοκρασία του νερού. Το νερό που ξεπλένουμε το πρόσωπό μας δεν πρέπει να είναι ούτε ζεστό, ούτε και κρύο όμως. Η χλιαρή θερμοκρασία είναι ιδανική για να προστατέψει το δέρμα μας από την ξηρότητα που προκαλεί το κρύο νερό, αλλά και τις φλεγμονές που προκαλεί το ζεστό.

4. Βάλε χρονόμετρο. Δεν είναι υγιεινό να πλένεις το πρόσωπό σου για πολλή ώρα, ούτε φυσικά να κάνεις γρήγορες και βιαστικές κινήσεις. Πλύνε την επιδερμίδα σου σχολαστικά μεν, αλλά μην υπερβαίνεις τα 30 δευτερόλεπτα με 1 λεπτό.

5. Πρόσεχε τις κινήσεις σου. Μην τρίβεις το δέρμα σου, μην το κακομεταχειρίζεσαι γιατί θα πάρεις το αντίστοιχο αποτέλεσμα. Με απαλές κυκλικές κινήσεις κάνε μασάζ στο πρόσωπό σου με τις άκρες των δαχτύλων σου.

6. Σκούπισε το πρόσωπό σου μαλακά. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία πλυσίματος, μην το τρίβεις με πετσέτα για να το στεγνώσεις. Χρησιμοποίησε ένα μαλακό βαμβακερό μπλουζάκι και με ελαφριές κινήσεις απομάκρυνε την περιττή υγρασία.

Γίνε ο fashion coach σου στην καραντίνα

7. Aπολέπιση με μέτρο. Μη χρησιμοποιείς απολεπιστικά προϊόντα καθημερινά, γιατί θα προκαλέσεις ανεπανόρθωτη ζημιά στα φυσικά έλαια του δέρματός σου. Δύο με τρεις φορές εβδομαδιαίως κάνε απολέπιση, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου.

8. Καθάρισε το πρόσωπό σου δύο φορές την μέρα. Ποτέ παραπάνω. Δύο μόλις φορές είναι αρκετές μέσα στην μέρα, αφού η υπερβολική χρήση των καθαριστικών προκαλεί ξηρότητα στο δέρμα.

9. Η δεύτερη φορά να είναι το βράδυ. Φρόντισε η δεύτερη να είναι πάντα το βράδυ προτού ξαπλώσεις, ώστε το δέρμα σου να είναι απόλυτα καθαρό από κάθε ρύπο του περιβάλλοντος.

10.  Eνυδάτωση. Πάντα! Έπειτα από κάθε καθαρισμό του πρόσωπο, ενυδάτωσε το δέρμα σου, προσφέροντάς του την υγρασία που χρειάζεται ώστε να παραμείνει ελαστικό και λαμπερό σε βάθος.

Πηγή: AllYou

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top