Το μυστικό του Παναγιώτη από το MasterChef: Πουρές μελιτζάνας αλλιώς

Αναλυτικά η συνταγή του - Εύκολη και γρήγορη

Ακούστε το άρθρο --:-- λεπτά

Μπορεί το χουνκιάρ μπεγιεντί να είναι ένα από τα πιο κλασικά ανατολίτικα πιάτα, όμως ο Παναγιώτης από το MasterChef μάς έδειξε πώς να το απογειώσουμε μέσα από τη λεπτομέρεια: έναν αέρινο, βελούδινο πουρέ μελιτζάνας που κλέβει την παράσταση. Η συνταγή του είναι απλή αλλά γεμάτη νοστιμιά, με ψητές μελιτζάνες που λιώνουν στο στόμα, δεμένες με πλούσια μπεσαμέλ, γραβιέρα και μια διακριτική δόση λεμονιού που ισορροπεί τέλεια τις γεύσεις. Ιδανικός όχι μόνο για χουνκιάρ αλλά και ως συνοδευτικό σε ψητά κρέατα, κεμπάπ ή ακόμα και μόνος του. Δοκίμασέ τον – είναι το comfort food του καλοκαιριού. 

παναγιωτης

Η συνταγή του Παναγιώτη απο το MasterChef βήμα- βήμα:

  1. Παίρνουμε 4 μεγάλες μελιτζάνες
  2. Τις τρυπάμε 
  3. Τις βάζουμε στον φούρνο για 40' - 1 ώρα στους 200 βαθμούς
  4. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις βάζουμε σε σινουά να στραγγίξουν
  5. Τις καθαρίζουμε και κρατάμε τη σάρκα τους

Κάνουμε μπεσαμέλ - Υλικά:

  • 250 ml γάλα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι, πιπέρι
  • 70 γρ. γραβιέρα
  • μοσχοκάρυδο
  • λεμόνι

Στη συνέχεια...

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι 
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να γίνει πάστα
  3. Σιγά -σιγά ρίχνουμε ζεστό γάλα
  4. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει παχιά μπεσαμέλ
  5. Ρίχνουμε μέσα τη γραβιέρα
  6. Τρίβουμε μοσχοκάρυδο
  7. Προσθέτουμε αλάτι και κ πιπέρι
  8. Κόβουμε και πολτοποιούμε τις ψημένες μας μελιτζάνες 
  9. Τις ενώνουμε με τη μπεσαμέλ
  10. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι (αν χρειάζεται) και λεμόνι
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top