Συνταγή για Κουλούρι Θεσσαλονίκης: Ο Λευτέρης μάς δίνει ιδέες για σνακ!

Τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής από τον παίκτη του MasterChef

Το star.gr επισκέφτηκε τo σπίτι του MasterChef και ο Λευτέρης υποσχέθηκε να μας αποκαλύψει τη συνταγή του για λαχταριστά και αφράτα κουλούρια Θεσσαλονίκης. Όπως είπε ο μάγειρας, είναι ιδανικά για μικρούς και μεγάλους και σίγουρα, θα τα λατρέψουμε!

λευτερης

Κουλούρι Θεσσαλονίκηςκουλούρι

Υλικά για 35 ατομικά κουλούρια

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. αλεύρι ολικής
  • 400 γρ. αλεύρι δυνατό
  • 50 ml ηλιέλαιο
  • 50 γρ. ταχίνι
  • 30γρ. αλάτι 
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 40 μαγιά φρέσκια ή αν είναι ξερή, το 1/3

Εκτέλεση

  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μίξερ
  • Ανακατεύουμε και πλάθουμε το ζυμάρι μας σε μία μπάλα.
  • Το βάζουμε σε μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο να «ξεκουραστεί» για 2 ώρες.
  • Το απλώνουμε στον πάγκο στο επιθυμητό πάχος και το κόβουμε με κάποιο στρογγυλό σκεύος.
  • Στο κέντρο του, το κόβουμε με ένα πιο μικρό σκεύος (π.χ. ποτήρι)
  • Φανταζόμαστε τη μορφή κουλουριού
  • Το αλείφουμε με ελάχιστο ζαχαρόνερο και το βουτάμε στο σουσάμι
  • Τα ψήνουμε σε λαδόκολλα στους  160 βαθμούς για περίπου 20'. 
  • Όταν ροδίσουν και φουσκώσουν είναι έτοιμα

Κάμερα Μοντάζ: Amber Doku

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top