Το star.gr επισκέφτηκε τo σπίτι του MasterChef και ο Λευτέρης υποσχέθηκε να μας αποκαλύψει τη συνταγή του για λαχταριστά και αφράτα κουλούρια Θεσσαλονίκης. Όπως είπε ο μάγειρας, είναι ιδανικά για μικρούς και μεγάλους και σίγουρα, θα τα λατρέψουμε!
Κουλούρι Θεσσαλονίκης
Υλικά για 35 ατομικά κουλούρια
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. αλεύρι ολικής
- 400 γρ. αλεύρι δυνατό
- 50 ml ηλιέλαιο
- 50 γρ. ταχίνι
- 30γρ. αλάτι
- 100 γρ. ζάχαρη
- 40 μαγιά φρέσκια ή αν είναι ξερή, το 1/3
Εκτέλεση
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μίξερ
- Ανακατεύουμε και πλάθουμε το ζυμάρι μας σε μία μπάλα.
- Το βάζουμε σε μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο να «ξεκουραστεί» για 2 ώρες.
- Το απλώνουμε στον πάγκο στο επιθυμητό πάχος και το κόβουμε με κάποιο στρογγυλό σκεύος.
- Στο κέντρο του, το κόβουμε με ένα πιο μικρό σκεύος (π.χ. ποτήρι)
- Φανταζόμαστε τη μορφή κουλουριού
- Το αλείφουμε με ελάχιστο ζαχαρόνερο και το βουτάμε στο σουσάμι
- Τα ψήνουμε σε λαδόκολλα στους 160 βαθμούς για περίπου 20'.
- Όταν ροδίσουν και φουσκώσουν είναι έτοιμα
Κάμερα Μοντάζ: Amber Doku
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.