Η ομελέτα αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο, θρεπτικό και νόστιμο γεύμα, είτε για το πρωινό, είτε ως ελαφρύ δείπνο. Η ποικιλία στα υλικά που μπορούμε να προσθέσουμε σε μία ομελέτα, προσφέρει ευελιξία σύμφωνα με τις προτιμήσεις και τις διατροφικές ανάγκες του καθενός.
Το star.gr και η Κατερίνα Καραγιάννη «τρύπωσαν» στη βίλα του MasterChef 2024 και πήραν τα πιο ιδιαίτερα μαγειρικά tips από τους επίδοξους MasterChefs.
Η Βιβή, η πλέον κατάληλη μαγείρισσα για τις ομελέτες, αφού διατηρεί και δικό της μαγαζί με πρωινό και brunch, μάς είπε όλα τα μυστικά για την τέλεια ομελέτα!
Tips για τέλεια ομελέτα
- Χτυπάμε τα αβγά με αφράτο τρόπο
- Δεν τα διαλύουμε
- Προσέχουμε στο γύρισμα και αποσύρουμε την ομελέτα αμέσως από τη φωτιά
- Χρειάζεται δυνατό τηγάνι, ένα γύρισμα, κατεβάζουμε ή σβήνουμε τη θερμοκρασία και... έτοιμη!
Είναι σωστό να ψήνουμε για πολλή ώρα τα αβγά;
- Όχι! Το παραψημένο αβγό είναι δηλητήριο για τον άνθρωπο!
Healthy ομελέτα
Υλικά:
- 2 ή 3 ασπράδια αβγού
- Καθόλου κρέμα
- Μπορούμε να προσθέσουμε γάλα light για extra γεύση & χρώμα
- Μανιτάρια
- Γαλοπούλα
- Ντοματίνια
- Σπανάκι ή ρόκα
Ομελέτα... γιάμι!
Υλικά:
- 2 ή 3 αβγά μαζί με τον κρόκο τους
- Κοτόπουλο
- Πιπεριές πολύχρωμες
- Μανιτάρια
- Τυρί
- Σος της αρεσκείας μας (π.χ sweet chilli,sriracha)
Τυλίγουμε σε τορτίγια και... απολαμβάνουμε ένα πλήρες γεύμα!
Ομελέτα με κρέμα γάλακτος και κοτόπουλο
Υλικά:
- 2 ή 3 αβγά με τον κρόκο τους 🪺
- Κρέμα γάλακτος
- Σκορδόλαδο ή κρεμμυδόλαδο
- Κοτόπουλο
- Μανιτάρια
- Μπέικον
- Τυρί cheddar
- Σος μέλι-μουστάρδα