Netflix: Η σειρά που σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης φέτος

Την παρακολούθησαν για 812 εκατ. ώρες συνολικά

Netflix

Το Netflix, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (13/12), έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα στοιχεία τηλεθεατών για το 99% του καταλόγου του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του BBC, οι χρήστες σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν τη σειρά «The Night Agent» για 812 εκατ. ώρες, καθιστώντας το πολιτικό θρίλερ την πιο προβεβλημένη σειρά του κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Πάντως, το Netflix έχει επικριθεί για το γεγονός ότι δεν είναι διαφανής σχετικά με την απόδοση του περιεχομένου στην πλατφόρμα του.

Η κριτική αυτή αποτέλεσε κεντρικό θέμα στις φετινές απεργίες του Χόλιγουντ, οι οποίες παρέλυσαν την κινηματογραφική και τηλεοπτική βιομηχανία για αρκετούς μήνες. Οι ηθοποιοί και οι συγγραφείς απαιτούσαν υψηλότερα πνευματικά δικαιώματα για τα προγράμματα, που είχαν καλές επιδόσεις στις πλατφόρμες streaming.

Σε τηλεδιάσκεψη με τα μέσα ενημέρωσης, ο συνδιευθύνων σύμβουλος, Τεντ Σαράντος, αναγνώρισε ότι η έλλειψη διαφάνειας σχετικά με τη δημοτικότητα των εκπομπών του είχε οδηγήσει σε δυσπιστία στην κοινότητα των δημιουργών. Μάλιστα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το Netflix είχε κρατήσει ιδιωτικά τα δεδομένα των θεατών του όσο έχτιζε την επιχείρηση, ώστε να μπορεί να πειραματιστεί χωρίς να δίνει κρίσιμες πληροφορίες σε πιθανούς ανταγωνιστές».

«Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για το Netflix και τη βιομηχανία μας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η εταιρεία σε ανάρτηση στο blog της.

Ποιες σειρές και ταινίες ξεχώρισαν φέτος στο Netflix

Η έκθεση του Netflix με τίτλο «What We Watched» κατατάσσει 18.000 τίτλους με βάση τον αριθμό των ωρών παρακολούθησης μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα δημοσιεύει πλέον την έκθεση κάθε έξι μήνες.

Καλύπτοντας σχεδόν 100 δισεκατομμύρια ώρες τηλεθέασης, εκπομπές που εμφανίστηκαν σε περίοπτη θέση στη λίστα ήταν τα «Ginny and Georgia», «Gilmore Girls», «Seinfeld», «Friends» και «The Office». Η ταινία με τίτλο «The Mother», με πρωταγωνίστρια την Τζένιφερ Λόπεζ, ήταν η κορυφαία ταινία που συγκέντρωσε περισσότερες από 249 εκατομμύρια ώρες προβολής.

Το μη αγγλικό περιεχόμενο δημιούργησε περίπου το ένα τρίτο του συνόλου της τηλεθέασης και το Netflix δήλωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν, επίσης, ότι εξακολουθεί να υπάρχει ζήτηση για παλαιότερους τίτλους. Μάλιστα, επισημάνθηκε το εξής: «Η επιτυχία στο Netflix έχει όλα τα σχήματα και τα μεγέθη και δεν καθορίζεται μόνο από τις ώρες προβολής. Έχουμε εξαιρετικά επιτυχημένες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές με χαμηλότερες και υψηλότερες ώρες προβολής. Όλα έχουν να κάνουν με το αν μια ταινία ή τηλεοπτική σειρά ενθουσίασε το κοινό της – και το μέγεθος αυτού του κοινού σε σχέση με τα οικονομικά του τίτλου», δήλωσε χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Με σχεδόν 250 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως, πάντως, το Netflix είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία streaming στον κόσμο.

netflix

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top