Όσκαρ: Έξι πράγματα που δε γνώριζες για το διάσημο, χρυσό αγαλματίδιο!

Trivia που λατρεύουν σινεφίλ και μη

Δείτε διάφορους stars με το χρυσό αγαλματίδιο στα χέρια!

Στις 12 Μαρτίου, τα μεγάλα αστέρια του σινεμά θα συναντηθούν στα 95α βραβεία Όσκαρ στο Χόλιγουντ. Όλοι ελπίζουν να χαϊδέψουν με τα ακροδάχτυλά τους τα χρυσά αγαλματίδια, με τους παραγωγούς και το τηλεοπτικό κοινό να απεύχονται ένα νέο συμβάν-σκάνδαλο τύπου Will Smith!

Όσκαρ 2023: Αυτές είναι οι φετινές υποψηφιότητες

Ακόμα και... ασπρόμαυρα, τα αγαλματίδια το 1950 ήταν το ίδιο λαμπερά

Ακόμα και... ασπρόμαυρα, τα αγαλματίδια το 1950 ήταν το ίδιο λαμπερά /Φωτογραφία AP Images

Πόσα γνωρίζεις για τα διάσημα χρυσά αγαλματίδια;

Κανείς δεν ξέρει γιατί τα βραβεία λέγονται «Όσκαρ»

Επισήμως ονομάζονται βραβεία της Ακαδημίας, ωστόσο ο θρύλος θέλει τη βιβλιοθηκάριο της Ακαδημίας, Μάργκαρετ Χέρικ, όταν είδε για πρώτη φορά το αγαλματίδιο να λέει ότι μοιάζει με τον θείο της Όσκαρ. Το όνομα έμεινε κι η Ακαδημία το υιοθέτησε επίσημα το 1939.

«Τα πάντα όλα»: Η ταινία που είναι υποψήφια για 11 Όσκαρ!

To αγαλματίδιο στην πιο... πολύτιμη στιγμή του, αυτή της επιχρύσωσης!

To αγαλματίδιο στην πιο... πολύτιμη στιγμή του, αυτή της επιχρύσωσης! /Φωτογραφία AP Images/M. Spencer Green

Τα αγαλματίδια δεν είναι φτιαγμένα από ατόφιο χρυσάφι

Είναι κατασκευασμένα από χαλκό και στη συνέχεια επιμεταλλωμένα με χρυσό 24 καρατίων. Χρειάζονται τρεις μήνες για να φτιαχτούν μόνο 50 από αυτά.

Δεν είναι η Μάργκαρετ Χέρικ που έδωσε το όνομα του θείου της στα Όσκαρ, αλλά η Μπέθρα Φουέντες τη στιγμή που συσκευάζει ένα από αυτά!

Δεν είναι η Μάργκαρετ Χέρικ που έδωσε το όνομα του θείου της στα Όσκαρ, αλλά η Μπέθρα Φουέντες τη στιγμή που συσκευάζει ένα από αυτά! /Φωτογραφία AP Images/M. Spencer Green

Ένα Όσκαρ αξίζει σχεδόν... 10 ευρώ!

Το 2015, η Ακαδημία προσπάθησε να αποτρέψει την πώληση ενός αγαλματιδίου Όσκαρ που άλλαξε χέρια για σχεδόν 80.000 ευρώ, ισχυριζόμενη ότι είχε παραβιαστεί κανόνας που θεσπίστηκε το 1951. Σύμφωνα με αυτόν, οι νικητές κι οι κληρονόμοι τους δεν μπορούν να πουλήσουν αγαλματίδια χωρίς πρώτα να το προσφέρουν στον οργανισμό για 10 δολάρια. Δικαστής του Λος Άντζελες επιβεβαίωσε την απόφαση αυτή.

Όσκαρ 2022: Από ταξίδια μέχρι... κουπόνια λιποαναρρόφησης πήραν οι νικητές

Κατά τη διάρκεια του Β ' Παγκοσμίου Πολέμου λόγω έλλειψης μετάλλων, για τρία χρόνια τα αγαλματίδια κατασκευάζονταν από βαμμένο γύψο.

Πριν από τη μεγάλη βραδιά το 2000, 55 αγάλματα κλάπηκαν στον δρόμο τους προς την τελετή. 52 βρέθηκαν εννέα ημέρες μετά, ωστόσο οι νικητές δεν έμειναν με άδεια χέρια, καθώς μια νέα παρτίδα εστάλη στη διοργάνωση.

Πολλοί ποθούν, λίγοι αποκτούν το βραβείο του «Θείου Όσκαρ»!

Πολλοί ποθούν, λίγοι αποκτούν το βραβείο του «Θείου Όσκαρ»! /Φωτογραφία AP Images/Lewis Joly

Κάθε αγαλματίδιο έχει ύψος μόλις 35 εκατοστά και ζυγίζει σχεδόν τέσσερα κιλά. Πρόκειται για έναν ιππότη που στέκεται σε μια κινηματογραφική μπομπίνα με πέντε ακτίνες που αντιπροσωπεύουν τους πέντε βασικούς κλάδους της Ακαδημίας που απονέμει τα βραβεία - Ηθοποιούς, σκηνοθέτες, παραγωγούς, τεχνικούς και συγγραφείς.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top