Δημοσθένης Καρμοίρης για ΕΡΤ: «Έχω παιδί ΑΜΕΑ, έχουμε βιώσει ρατσισμό»

Ο δημοσιογράφος απαντά για το ρατσιστικό σχόλιο και την απόλυσή του

Δείτε βίντεο με το... επίμαχο σημείο

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης πριν από λίγες μέρες απολύθηκε από την ΕΡΤ μετά από ένα ρατσιστικό σχόλιο που έκανε για τους Κορεάτες αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.  

Εκτός ΕΡΤ ο δημοσιογράφος Δημοσθένης Καρμοίρης μετά από ρατσιστικό σχόλιο

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος στην πρωινή εκπομπή στην οποία ήταν παρουσιαστής έκανε το εξής επίμαχο σχόλιο: «Οι Κορεάτες δεν παίζονται στο πινγκ πονγκ. Όταν είναι σχιστά τα μάτια, πώς παρακολουθούν το μπαλάκι που πάει κι έρχεται;». 

Σήμερα, ο Δημοσθένης Καρμοίρης θέλησε να δώσει τη δική του απάντηση για όσα συνέβησαν στο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης:  

«Δεν αισθάνομαι ενοχή. Το ψυχολογικό και επαγγελματικό σοκ από την ανακοίνωση της ΕΡΤ είναι το λιγότερο. Προφανώς δεν είχα την πρόθεση, τη διάθεση και την έκφραση. Δεν είναι δυνατόν τα «σχιστά μάτια» να παρεξηγηθούν» ήταν το σχόλιο του μιλώντας στο Metropolis 95.5.  

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος δε δίστασε να αναφερθεί σε μία προσωπική του εμπειρία, προκειμένου να δικαιολογήσει ότι η πρόθεσή του δεν ήταν να προσβάλλει κανέναν:  

«Όσοι με γνωρίζουν, δεν ξέρουν το δικό μου δράμα. Από το 1993 έχω ένα παιδί ΑΜΕΑ, που τον άλλο μήνα γίνεται 28. Έχουμε βιώσει κοινωνικό ρατσισμό από το πρώτο του βήμα. Όταν πήγαμε να τον γράψουμε σε δημόσιο ή στο ιδιωτικό σχολείο. Ξέρεις τι μας έλεγαν; Δεν μπορούμε να έχουμε το παιδί σας ανάμεσα στα υπόλοιπα γιατί θα αντιδρούν οι γονείς των άλλων παιδιών. 

Εγώ βιώνω στο πετσί μου αυτό το πράγμα και δεν επιτρέπω τη σπίλωση του ονόματος μας. Δεν απολογούμαι, λοιπόν. Όταν περιγράψω έναν άνθρωπο είναι ρατσιστικό, και δεν είναι το «Κορεάτης από την τρίτη φυλή»; Τον είπα σχιστομάτη; Αυτό θα ήταν ρατσιστικό. Βγάζω στην επιφάνεια το προσωπικό μου βίωμα γιατί προσπαθούν να σπιλώσουν το όνομα μου και την οικογένεια μου. Επέλεξαν το λάθος άνθρωπος για να το πουν» εξήγησε ο Δημοσθένης Καρμοίρης. 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top