Γιώργος Κωνσταντίνου: Η κατοχή, οι έρωτες και η μάχη με τον τζόγο

Όσα είπε στο «Ενώπιος Ενωπίω» ο γνωστός ηθοποιός το βράδυ της Δευτέρας 8/3

Όσα είπε στο «Ενώπιος Ενωπίω» ο γνωστός ηθοποιός το βράδυ της Δευτέρας 8/3

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου μίλησε στον Νίκο Χατζηνικολάου και στο «Ενώπιος Ενωπίω» για τη ζωή του μετά την κατοχή, τους γονείς του, τους έρωτες της ζωής του, αλλά και την αποκάλυψη στο βιβλίο του για τον εθισμό του με τον τζόγο.

Γιώργος Κωνσταντίνου Χατζηνικολάου

«Τον πατέρα μου δεν τον έζησα. Ο πατέρας μου δεν είχε παντρευτεί την μητέρα μου και η μητέρα μου το έφερνε βαρέως  ότι εγώ ήμουν ένα εξώγαμο παιδί. Η μητέρα μου χρόνια μετά, ζήτησε να παντρευτούν. “Για να συνεχίσει να σε βοηθάει ο γιός μου θα με παντρευτείς του είπε” Και παντρεύτηκαν εκείνη στα 60 και εκείνος στα 70 και μετά χώρισαν. Ο πατέρας μου ήταν τενόρος και η μητέρα μου πριμαντόνα» είπε αρχικά ο γνωστός ηθοποιός και συνέχισε μιλώντας για τα δύσκολα παιδικά χρόνια μετά την κατοχή: 

«Mετά το 1948 αρχίσαμε να κυκλοφορούμε. Η ανάγκη για επιβίωση δεν μας άφησε να κάνουμε όνειρα. Ήμουν στο σπίτι με τη γιαγιά που ήταν αυταρχική και υπήρχε ένα κλίμα τρόμου. Από εκεί σέρνω κάποια κατάλοιπα».

«Έχουμε μάθει μόνο για τη σχέση σας με την Έλενα Ναθαναήλ γιατί εκείνη το είπε» είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου στον Γιώργο Κωνσταντίνου κι εκείνος απάντησε: «Ο έρωτας δεν έπαιξε μεγάλο ρόλο στη ζωή μου. Πέρασα ελαφρά από αυτή την ιστορία. Με τα παιδιά μου είμαι φιλαράκια. Με την κόρη μου έχουμε παίξει και μαζί” είπε. Η κόρη μου θέλει με τα δικά της όπλα να πολεμήσει. Προσπαθούμε να απελευθερωθούμε ο ένας από τον άλλο».

κωνσταντίνου έλενα ναθαναηλ

Έλενα Ναθαναήλ

Σχετικά με τον εθισμό του στον τζόγο: «Όλοι έχουν μείνει σε αυτό το σημείο του βιβλίου μου γιατί πουλάει. Θα είχα κάθε λόγο να το εξαφανίσω… Νομίζω ότι ο τζόγος κατά την φιλοσοφική μου άποψη, είναι έμφυτος. Από μικρά παιδάκια λέμε αυτό είναι δικό μου και ποιος θα κερδίσει κέρματα. Είναι ένα σκαλοπάτι που οδηγεί στην μεγάλη κατηφόρα. Αν μπλέξεις με αυτό, είναι ένας καταστροφικός εθισμός. Το λέει άλλωστε και το ρητό πας παίζων χάνει. Κανείς δεν βγαίνει νικητής, όποιος τζογάρει χάνει. Στιγμιαίες είναι οι νίκες, όπως και το ναρκωτικό… Ήταν μια παγίδα. Έγραψα αυτό το πράγμα για να πω πόσο καταστροφικό είναι, όπως θα έλεγα και για τα ναρκωτικά. Δεν το έκανα για να πω ότι έπαιζα. Ωστόσο έγινε σημαία».

Διαβάστε όλες τις Lifestyle ειδήσεις

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top