Λύγισε η Ελένη Μενεγάκη στην έναρξη της τελευταίας της εκπομπής

«Συγγνώμη δε μπορώ να μιλήσω» είπε και κάλυψε το πρόσωπό της

Η τελευταία εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη ξεκίνησε και εκείνη δε μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Δε μπόρεσε να πει τις πρώτες λέξεις. 

Η ωραία Ελένη με μάτια βουρκωμένα και καθισμένη στην πολυθρόνα της, «λύγισε» και είπε: «Συγγνώμη δε μπορώ να μιλήσω», καλύπτοντας το πρόσωπο της.

Στη συνέχεια, παίρνοντας μία βαθιά ανάσα, ξεκίνησε έναν μεγάλο και μακρύ μονόλογο, όπου τα είπε όλα… ή σχεδόν όλα!

«Το έργο που λέγεται Ελένη το έφτασα μέχρι εκεί που ήθελα»

«Παρότι το έργο αυτό που λέγεται Ελένη το έφτασα μέχρι εκεί που ήθελα και με τον τρόπο που ήθελα και την ώρα που ήθελα μέχρι το τέλος, δεν είχα καταφέρει να σκεφτώ πώς εγώ θα ήμουν σε αυτό το τέλος.

Ποτέ δεν έβαλα σε σειρά τις σκέψεις μου. Ποτέ δεν είχα χαρτιά μπροστά μου που να γράφουν κάτι. Όλα είναι μέσα στο μυαλό μου, τα σωστά και τα λάθος. Είναι όλα αυτά που έχει μέσα η ψυχή μου, η οποία είναι ζωντανή και αληθινή. Κι αν κάτι θέλω να θυμάστε από όλα αυτά τα χρόνια που κάναμε παρέα είναι ότι, ότι βλέπατε, ήταν αλήθεια. Όλα. Την κάθε μέρα σε αυτή τη διαδρομή, εγώ την ευχαριστήθηκα μέσα από την ψυχή μου. 

Ευχαριστήθηκα τους ανθρώπους που γνώρισα, που με γέμισαν με εμπειρίες, που μου μάθανε τόσα πολλά. Εκείνους που είχαν την υπομονή, στο να μάθω, κι ακόμα μαθαίνω, που λέει και ο φίλος μου ο Θοδωρής. Ακόμα, μαθαίνω… 

Την ιστορία τη γράψανε οι άνθρωποι και τη γράφουνε ακόμα

Δεν το έχω πει εγώ αλλά μου ταιριάζει… Την ιστορία την γράψανε οι άνθρωποι και τη γράφουνε ακόμα. Τη γράφουν οι παρέες. Κι εγώ έφτασα μέχρι εδώ σήμερα, γιατί οι παρέες μου είναι μοναδικές, ξεχωριστές, καταπληκτικές, ονειρεμένες. 
Και όχι δε θα είχα τόσο πολύ συγκίνηση, επειδή έκλεισε ένας κύκλος μόνο. Και εννοώ για τα 15 χρόνια στον Alpha. Όχι. Αυτό είναι κάτι με συγκινεί, είναι κάτι που με αγγίζει, που μου πιάνει όλο μου τον εσωτερικό κόσμο, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει στη ζωή μου για πρώτη φορά. Είπαμε, ήμουν στη ζωή μου τυχερή, γιατί εγώ κατάφερα να μένω, να βγάζω ρίζες στα λίγα κανάλια που συνεργάστηκα. 

«Σήμερα κλείνει ένας πολύ μεγάλος κύκλος δικός μου»

Σήμερα, λοιπόν, δεν κλείνω μόνο ένας κύκλος του Alpha. Κλείνει ένας πολύ μεγάλος κύκλος δικός μου. Αυτά τα 29 χρόνια διαδρομής μέσα στην τηλεόραση, σχεδόν 30», είπε η Ελένη Μενεγάκη.

Μενεγάκη-τέλος

Γρηγόρης Γκουντάρας: Επιστρέφει στην τελευταία εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη

«Αλλάζω εγώ η ίδια»

«Πάλι θα πω για τον Θοδωρή, που τόσο καλά με ξέρει. Μπορεί πάντα να σας λέω αλήθεια, αλλά κάθε φορά κρατάω κάτι για μένα. Ποτέ δεν τα λέω όλα. Άρα να μου συγχωρήσετε τη φόρτισή μου γιατί, εγώ έχω κι άλλα πράγματα στο μυαλό μου. Αλλά αν κάτι μπορώ να σας πω είναι ότι δε ξέρω το μετά. Και να γυρίσω και να μην γυρίσω, δεν έχει σημασία, γιατί σήμερα αυτό που έχει αξία είναι ότι κλείνει ένας κύκλος. Και να ξανανοίξει μετά, θα είναι ένας άλλος. Γιατί πρώτα θα έχω αλλάξει εγώ. Δε μπορεί να είμαι η ίδια. Δεν είμαι ίδια τόσα χρόνια, η βάση μου είναι ίδια. Αλλάζω όμως, σιγά σιγά. Όπως αλλάζετε και όλοι εσείς. Αλλάζουν οι παρέες, αλλάζει η εποχή, αλλάζει η Ελλάδα μας, αλλάζουν οι άνθρωποι, αλλάζουν οι συνθήκες εργασίες, αλλάζουν τα πλατό, αλλάζουν οι συνεργάτες. Όταν λοιπόν, κάποιος που είναι κάθε μέρα εδώ κοντά σου, μέσα σε όλες τις εποχές που ήδη έχουν αλλάξει, αλλά είναι εκεί, ένα σταθερό ραντεβού, που έγραφε και η φίλη μου η Αννούλα, κάποτε, σε έναν κόσμο που αλλάζει. Τώρα αλλάζει κι αυτό. Το πώς θα μας βρει κάποια στιγμή, ίσως, το μετά, κανείς μας δεν το ξέρει. Αυτό, λοιπόν, που μου δίνει όλη αυτή τη φόρτιση, είναι ότι κλείνει ένα κεφάλαιο τεράστιο, πολύ τεράστιο για μένα. Ένα κεφάλαιο, που δεν ξέρω αν ποτέ τα όνειρά μου πήγαν τόσο μακριά. Αλίμονο. Ποτέ. Ποτέ. Μη κάνω την έξυπνη. Ξεπέρασαν και τα δικά μου όνειρα και τα δικά μου σχέδια. Κλείνοντας, λοιπόν, αυτό το πολύ μεγάλο κεφάλαιο, που κάτι έχει σημάνει και για εσάς, που γνωρίζω και εννοείται ότι κανείς όλα αυτά τα χρόνια δε μπορεί να κάθεται απέναντι από μία τηλεόραση. Όμως ότι και να έχετε κάνει όλα αυτά τα χρόνια στη ζωή σας, εγώ ήμουν πάντα εκεί, σε μία άκρη. Να συνδυάζω τα γεγονότα της δικιάς μου ζωής με της δικιάς σας. Ήμουν εκεί για να σας παρασύρω, εκεί που μπορούσα να παρασέρνω και τον εαυτό μου. Στο θετικό κομμάτι της ζωής, στη γλύκα, στο ροζ, στο χαμόγελο, στην ελπίδα, στο αύριο, στα ωραία πράγματα. Ποτέ focus στα άγρια, τα κακά, τα δύσκολα. Δε θέλω να σας πω κάτι παραπάνω, αν και θα μπορούσα να σας μιλάω ώρες». 

Τάσος Τεργιάκης:Η συγκινητική ανάρτηση για τη συνεργασία του με τη Μενεγάκη

«Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. Εγώ δε θα είχα κάνει τίποτα αν δεν είχα πέσει στους σωστούς ανθρώπους»

Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. Σας ακούω να λέτε πολύ συχνά, «μιλάς συνέχεια για τους συνεργάτες σου, μην ανησυχείς». Ναι, μιλάω για αυτούς γιατί εγώ έχω πάρει την πιο πολύ λάμψη από όλη αυτή την ιστορία. Έχω πάρει την πιο πολύ αγάπη… τα έχω πάρει όλα πολύ. 

Εγώ δε θα είχα κάνει τίποτα αν δεν είχα πέσει στους σωστούς ανθρώπους, αν δεν είχα πάντα τα αυτιά μου ανοιχτά να τους ακούω και να μαθαίνω, αν δεν είχα διαφωνήσει μαζί τους...

Αν δεν τους είχα δίπλα μου, όλους. Κι αυτούς που μπορεί να φύγανε τα πρώτα χρόνια, κι αυτούς που φύγανε πέρυσι, πρόπερσι. Και δε μιλάω μόνο για τους συνεργάτες που δουλέψαμε μαζί στην εκπομπή μου όλα αυτά τα χρόνια. Μιλάω και για όλα αυτά τα παιδιά που δούλεψαν στα κανάλια που δούλεψα όλα αυτά τα 30 χρόνια. Στο Mega Channel στα παιδικά μου ξεκινήματα, κάποια από αυτά τα παιδιά που ήταν στελέχη μέσα στα κανάλια, τα συνάντησα μέσα στα χρόνια σε άλλες θέσεις, άλλοι υψηλότερες, αλλιώτικες. 

Μενεγάκη - Θεοδωρίδου: Έβαλαν τα κλάματα και μίλησαν για τη σχέση τους!

«Τα χρόνια του ΑΝΤ1 ήταν τεράστιο σχολείο για μένα»

«Τα χρόνια του ΑΝΤ1 τεράστιο σχολείο για μένα. Πόσα ευχαριστώ να πω για όλους εκείνους που με πιάσανε από το χέρι και με στήριξαν τις εποχές που δε χρειάζεται τώρα να συζητάμε. Τα θυμάστε και εσείς. Ήταν πολύ ζόρικα για εμένα. Πάρα πολύ. Έμαθα τόσα πολλά από εκείνους. Τόσα πολλά. Κι αυτή τη γνώση νομίζω ότι κατάφερα κι εγώ να τη δώσω σε νεότερους, όχι πάντα μόνο στην ηλικία, αλλά και στο πόσο καιρό είναι μέσα στον εργασιακό χώρο.

Θα κλείσω φυσικά με τον κόσμο που βρήκα εδώ στον Alpha και όλα εκείνα τα παιδιά που μπαίνανε. Μιλάω για όλους εκείνους που μπαίνανε, από το πρόγραμμα, από τη ροή, από το εμπορικό τμήμα, από παντού. Τα κορίτσια που συναντούσα κάθε μέρα μπαίνοντας στο πλατό. Τις αγωνίες που έχουμε ζήσει εδώ στον Alpha, γιατί μπορεί εσείς να βλέπατε μόνο τα γέλια, αλλά εμείς εδώ πολλές φορές καρδιοχτυπήσαμε! Και ειδικά την περίοδο που ζούσαμε αυτό που ζούμε τώρα. Λέγαμε κάθε μέρα, δεν έχει άδεια το κανάλι, κλείνει! Το κανάλι τα κατάφερε και προχώρησε. Και τα κανάλια πάντα στο τέλος τα καταφέρνουν και προχωράνε με καινούργιες ιδέες, με νέους ανθρώπους, με νέες δοκιμασίες και με όνειρα. Και με αυτούς θα συνεχίσετε και εσείς αργότερα. Κάπου εδώ θα κλείσω τον μονόλογό μου…»
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top