Αγαπημένοι πρωταγωνιστές της TV γίνονται κόμικς σε ένα poster –book!

Ο Αρίσταρχος Παπαδανιήλ παρουσιάζει μια πρωτότυπη συλλεκτική έκδoση

Πως θα ήταν αν ο Παύλος Χαικάλης, ο Γιάννης Βούρος, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, η Βασιλική Ανδρίτσου, η Βάσω Λασκαράκη αλλά και η Μάρθα Βούρτση κ.α. γινόντουσαν κόμικς; Η απάντηση έρχεται μέσα από μια νέα, πρωτότυπη έκδοση που μόλις κυκλοφόρησε…

Το άλμπουμ «Ήταν ένας κομίστας στην ΤV» δίνει την μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουμε συλλεκτικά κόμικ που πρωτογνωρίσαμε μέσα από μια επιτυχημένη ελληνική τηλεοπτική σειρά. Η «Πολυκατοικία» για τέσσερα χρόνια (2008- 2011) αποτελούσε αγαπημένη συνήθεια μέσα από την συχνότητα του Mega, οι ήρωες μπήκαν δυναμικά στα σπίτια μας και έγιναν οι «τηλε- συγκάτοικοι» της δικής μας πολυκατοικίας…

Το σενάριο κάνοντας την διαφορά θέλει έναν από τους γείτονες να μην είναι ένας ακόμα αναμενόμενος, συμβατικός τηλεοπτικός χαρακτήρας. Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης υποδύεται έναν επαγγελματία των κόμικς, έναν κομίστα. Κάπου εδώ εμφανίζονται στην μικρή οθόνη τα έργα του Αρίσταρχου Παπαδανιήλ που σύμφωνα με το σενάριο αποτελούν έργα του Τάκη Περιστέρη και έτσι η τηλεόραση "αντιγράφει" την τέχνη της εικονογράφησης. Όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης της σειράς Βασίλης Θωμόπουλος,  που προλογίζει το βιβλίο «ο Αρίσταρχος έφτιαξε μια ζωή μέσα στη ζωή του Τάκη».

Σήμερα εκείνα τα σκίτσα, οι βινιέτες, οι καρικατούρες των πρωταγωνιστών της σειράς που είδαμε στα επεισόδια αλλά και αδημοσίευτα προσχέδια του Παπαδανιήλ περιλαμβάνονται σε ένα ιδιαίτερο βιβλίο - άλμπουμ. Στις σελίδες του ενυπάρχουν και φωτογραφίες του Γιάννη Πανηγυρόπουλου από τα γυρίσματα της σειράς.

Το βιβλίο ξεφεύγει από τα αναμενόμενα δημιουργώντας  μια αμφίδρομη σχέση με τον αναγνώστη, οι εικονογραφήσεις έχουν και μια «δεύτερη ζωή» και γίνονται αφίσες. Σαραντα - οκτώ αφίσες που γεμίζουν το μάτι με το ταλέντο και την έμπνευση του Παπαδανιήλ που υπογραμμίζει «είναι η πρώτη φορά στην ελληνική τηλεοπτική ιστορία που καταγράφονται οι επαγγελματικές αναζητήσεις και περιπέτειες ενός κομίστα και μάλιστα σε ρόλο πρωταγωνιστή. Ξεφυλλίζοντας ή κόβοντας κατ’ επιλογή τις σελίδες – αφίσες θα θυμηθούμε πως… ήταν μια φορά ένας κομίστας στη ζωή»

Το poster book είναι δίγλωσσο (ελληνικά, αγγλικά ) και  παρουσιάστηκε στην μεγάλη γιορτή των κόμικς στο Comi – Con στη Θεσσαλονίκη ενώ πέρασε και τα σύνορα «ταξιδεύοντας» στο φημισμένο Αnnecy International Animation Festival στη Γαλλία!  

Αυτή η ιδιαίτερη έκδοση «συστήνεται» στο κοινό της Αθήνας την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, στον Ιανό, στις 18.00. Στην παρουσίαση θα μιλήσουν οι: Βασίλης Θωμόπουλος, Σκηνοθέτης («Η Πολυκατοικία»), Αλέξανδρος Κακαβάς, Πρόεδρος Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, Βασίλης K. Καραμητσάνης, Πρόεδρος ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ / Animasyros / Δ.Σ. της ΕΛΣ, Soloup (Αντώνης Νικολόπουλος), Σκιτσογράφος, Δρ. Πολιτισμικής Eπικοινωνίας. 

Ο Αρίσταρχος Παπαδανιήλ εκτός από βραβευμένος σκηνοθέτης και δημιουργός κινουμένων σχεδίων έχει μια ζηλευτή πορεία, μεταξύ άλλων, είναι συγγραφέας του βιβλίου «Ελληνική Πολιτική Γελοιογραφία: Η Σοβαρή Πλευρά Μιας «Αστείας» Τέχνης», αποτέλεσε βασικό ομιλητή στη σειρά βιογραφικών ντοκιμαντέρ με θέμα σπουδαίους Έλληνες γελοιογράφους «Από το Μικρό στο Μεγάλο» (παραγωγή της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος), συνεπιμελήθηκε το βιβλίο «70 χρόνια Δημιουργίας Ελληνικών Κινουμένων Σχεδίων», είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ένωσης Κινουμένων Σχεδίων (ASIFA) και είναι συνιδρυτής του βραβευμένου δημιουργικού γραφείου «Syllipsis».

Έλγκα Νταϊφά

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top