Καπουτζίδης: Ο λόγος που δεν ανέφερε τον όρο «Βόρεια Μακεδονία»

«Το χειρίστηκες με χειρουργική μαεστρία»

Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2019 και o Γιώργος Καπουτζίδης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη Ναταλία Γερμανού στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» προκειμένου να αποκαλύψει όλες τις τελευταίες ειδήσεις, απευθείας από το Τελ Αβίβ.

Η Ναταλία Γερμανού βρήκε την ευκαιρία και ρώτησε ευθέως τον γνωστό ηθοποιό- παρουσιαστή τον λόγο για τον οποίο απέφυγε να ανέφερε το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» στον ημιτελικό του διαγωνισμού.

«Το χειρίστηκες με χειρουργική μαεστρία», είπε χαρακτηριστικά η Ναταλία στον Γιώργο Καπουτζίδη και εκείνος τότε απάντησε:

«Δεν απέφυγα απολύτως τίποτα. Σε ανθρώπινο επίπεδο, την πρώτη φορά όντως δεν είπα το “Βόρεια Μακεδονία” γιατί θέλω να καταλάβετε, πάλι δεν είναι θέμα πολιτικό, ότι από τη στιγμή που είμαι από τη Μακεδονία κι εγώ και όλοι που ζουν στη Μακεδονία μία στεναχώρια την έχουμε. Δεν πρέπει να έχουμε ούτε οργή, ούτε φανατισμό, ούτε εθνικισμό, αλλά θα μας δώσετε το δικαίωμα να έχουμε μια μικρή στεναχώρια. Και δεν είναι στεναχώρια απέναντι σε κανέναν πολιτικό και σε καμία κυβέρνηση, είναι απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις που χειρίστηκαν αυτό το θέμα και που τελικά δεν μπόρεσαν ποτέ κανένας να το λύσει με κάπως καλύτερο τρόπο. Λύθηκε με αυτόν και αυτός ο τρόπος θα γίνει αποδεκτός. Οπότε, την πρώτη φορά εξέφρασα τη στεναχώρια μου και τη δυσκολία μου, τι να κάνουμε; Και τη δεύτερη φορά αυτό το οποίο είπα ήταν ξεκάθαρα το όνομα, διότι αυτό είναι. Και το όνομα αυτό θα πω και το Σάββατο. Ούτε πολιτική έκανα ούτε τίποτα. Αν συγχυστούν κάποιοι Συριζαίοι με αυτό ή αν συγχυστούν κάποιοι Νεοδημοκράτες με αυτό ή συγχυστούν οι ΚΙΝΑΛ ή αν συγχυστεί το ΚΚΕ μου είναι αδιάφορο. Δεν το έκανα για να είμαι πιστός σε κανένα κόμμα, το έκανα γιατί είμαι πιστός στον εαυτό μου», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καπουτζίδης ξεκαθαρίζοντας δεν είχε καμιά πολιτική σκοπιμότητα.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top