10 πράγματα που δεν ξέρατε για τους αξιαγάπητους πιγκουίνους

Όχι… δε ζουν στη Μαδαγασκάρη!

Τι δουλειά έχεις ένας πιγκουίνος στη ζεστή Μαδαγασκάρη; Κι όμως με λίγη φαντασία όλα γίνονται!

Με αφορμή την προβολή της επιτυχημένης ταινίας κινουμένων σχεδίων «Οι πιγκουίνοι της Μαδαγασκάρης» στο STAR, μάθετε 10 πράγματα που σίγουρα δε γνωρίζατε για τα αξιαγάπητα αυτά πτηνά.

1) «Πιγκουίνος» ήταν αρχικά η επιστημονική ονομασία ενός ασπρόμαυρου πουλιού που ζούσε στον ανατολικό Καναδά. Όταν οι πρώτοι εξερευνητές του νότιου ημισφαιρίου είδαν τα συμπαθέστατα ασπρόμαυρα πλάσματα, τους έδωσαν το ίδιο όνομα.

2) Οι επιστήμονες τοποθετούν τους προγόνους των πιγκουίνων περίπου 60 εκατομμύρια χρόνια πριν. Με άλλα λόγια είναι πιο... παλιοί και από τους δεινόσαυρους.

3) Έχασαν την ικανότητα να πετούν εκατομμύρια χρόνια πριν, όμως είναι εξαιρετικοί κολυμβητές. Μένουν κάτω από το νερό μέχρι και 20 συνεχόμενα λεπτά, ενώ η όρασή τους είναι καλύτερη στο νερό παρά στη στεριά.

4) Τρώνε κυρίως ψάρια. Ένας μεγάλος πιγκουίνος μπορεί με μια βουτιά να πιάσει ως και 30 ψάρια!

5) Ο μέσος πιγκουίνος ζει 15-20 χρόνια και περνάει το 75% της ζωής του στο νερό. 

6) Δε φοβούνται ιδιαίτερα τους ανθρώπους, γιατί δεν είναι συνηθισμένοι να κινδυνεύουν ως θηράματα στη στεριά.

7) Υπάρχουν 17 είδη πιγκουίνων και βρίσκονται όλα στο νότιο ημισφαίριο. Ο πληθυσμός τους αριθμεί 595.000 μέλη.

8) Το πιο ψηλό είδος πιγκουίνου είναι ο Αυτοκρατορικός, με ύψος που φτάνει περίπου 1,20μ, ενώ ο πιο γρήγορος είναι ο πιγκουίνος Gentoo, που μπορεί να κολυμπήσει με ταχύτητα πάνω από 35 χιλιόμετρα την ώρα.

9) Καταπίνουν πολύ θαλασσινό νερό καθώς κυνηγούν κολυμπώντας, αλλά έχουν έναν ειδικό αδένα πίσω από τα μάτια τους που φιλτράρει το νερό και το αποβάλλουν ξεφυσώντας.

10) Οι περισσότεροι πιγκουίνοι είναι μονογαμικοί: Ζευγαρώνουν με τον ίδιο πιγκουίνο του αντίθετου φύλου κάθε εποχή. Είναι εντελώς «πιστοί» στο μέρος όπου γεννούν τα αυγά τους - συνήθως μάλιστα επιστρέφουν για να κάνουν απογόνους στο μέρος όπου γεννήθηκαν και οι ίδιοι.

Δείτε την ταινία κινουμένων σχεδίων «Οι πιγκουίνοι της Μαδαγασκάρης» στις 21:30 την ταινία στο Star.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top