Nέα, αιχμηρή ανακοίνωση Φουρθιώτη - Πάει σε άλλο κανάλι

Τι λέει για τα "Αποκαλυπτικά" - Τι αναφέρει για το "Open TV"

Φουρθιώτης

Σε άλλο κανάλι μεταφέρεται η εκπομπή «Αποκαλυπτικά» του Μένιου Φουρθιώτη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο παρουσιαστής, αποκαλύπτει τη «μεταγραφή» του και στρέφεται κατά του καναλιού Open, Πρώην Έψιλον tv.

Στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Επειδή γράφονται και ακούγονται πολλά που με αφορούν και τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά γεγονότα ξεκινώ σήμερα με μια πρώτη ανακοίνωση. Αυτό γίνεται και για την καλύτερη ενημέρωση όσων αγωνιούν για την επαγγελματική μου τύχη, αλλά και για να προφυλάξω εκείνους που εκτίθενται επικίνδυνα δημοσίως συκοφαντώντας με, θεωρώντας ότι τους έχουν τροφοδοτήσει με αληθινά στοιχεία.

Φυσικά είμαι στην διάθεση των δικαστικών αρχών, αλλά και του Ελληνικού Κοινοβουλίου να προσκομίσω οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο για όσα καταγγέλω και υποστηρίζω.

Να καθησυχάσω λοιπόν πρώτα εκείνους που αγωνιούν για την επαγγελματική μου τύχη , γράφοντας ότι η εκπομπή μου θα μεταδίδεται στο πολύ άμεσο μέλλον από τηλεοπτική συχνότητα πανελλαδικής εμβέλειας.

Το κανάλι Έψιλον, στο οποίο διετέλεσα από την αρχή της λειτουργίας του ως ανώτατο διευθυντικό στέλεχος ( Γενικός διευθυντής προγράμματος και Εμπορικός διευθυντής), το παρέλαβα με τηλεθέαση 0% και μετά τις συμφωνίες που πέτυχα,  συμφωνίες πρώτης γραμμής με πρόσωπα από τον τηλεοπτικό – δημοσιογραφικό κόσμο, αλλά και με τις εμπορικές συμφωνίες που έκλεισα το παρέδωσα με τηλεθέαση.

Η εκπομπή μου «Αποκαλυπτικά» τα δικαιώματα της οποίας ανήκουν αποκλειστικά σε μένα έφτασε να έχει την υψηλότερη τηλεθέαση στην Ελλάδα σύμφωνα με επίσημες μετρήσεις της Nielsen , που σημαίνει ότι την παρακολουθούσαν ενάμιση εκατομμύριο τηλεθεατές.

Η δραστηριότητα μου λοιπόν ως εμπορικού και γενικού διευθυντή του τηλεοπτικού σταθμού Έψιλον , είχε συντελέσει τα μέγιστα στην εμπορική και εν γένει πορεία του σταθμού και την κερδοφορία του και αυτός ήταν ο λόγος που πουλήθηκε, με πολλά
εκατομμύρια στον φερόμενο ιδιοκτήτη του Ιβαν Σαββίδη. Δεν υπήρχε άλλο πρόσωπο που να μιλούσε με τους καλλιτέχνες και δημοσιογράφους που έκλειναν πάρα πολύ μεγάλα συμβόλαια με τον τηλεοπτικό σταθμό, παρά μόνο εγώ. 

Αποτέλεσμα : Από το 0 % που παρέλαβα το κανάλι το 2013 το παρέδωσα στις 11 Αυγούστου του 2017 στο ποσοστό του 8 % .Αυτό και από μόνο του ως γεγονός είχε ως δικαίωμα να έχω συμμετοχή σε αυτό , την οποία και ο Φίλιππος Βρυώνης είχε αναγνωρίσει δημοσίως κατά την διάρκεια γιορτής στις 10 Ιανουαρίου του 2016 , στο κέντρο «Ποσειδώνιο» . 

Στον συγκεκριμένο χώρο είχαμε διοργανώσει την γιορτή για το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας του σταθμού , την οποία γιορτή την παρουσίασα με την Ναταλία Γερμανού.Αφού λοιπόν τον προσφωνήσαμε τότε, ανέβηκε στην σκηνή και απευθύνοντας τον λόγο στο προσωπικό του σταθμού αλλά και στους καλεσμένους είπε αυτολεξεί : «Περάσαμε δύσκολες εποχές, νομίζω τελικά τα καταφέραμε το εγχείρημα δηλαδή που έγινε στο Εψιλον είναι επιτυχές . Καταφέραμε μέσα σε πολύ λίγο χρόνο αυτό που άλλοι έχουν καταφέρει σε 20 ή και περισσότερα χρόνια . Θα πρέπει ν' αναφερθώ στον άνθρωπο ο οποίος πρωτοστάτησε δίπλα μου για να επιτευχθεί».

Επιπλέον, στην ανακοίνωση, καταγγέλει ότι:

Το κανάλι αγοράστηκε τον Αύγουστο του 2017 με μέσο όρο τηλεθέασης 8%,  μαζί με κορυφαίους παρουσιαστές .Το κανάλι ήταν κερδοφόρο με 1, 5 εκατομμύριο τον μήνα και έξοδα μισό εκατομμύρια το μήνα. 

Τα στελέχη τα οποία επιλέχθηκαν, αφού έδιωξαν όλους τους παρουσιαστές του σταθμού,  φτάσανε το κόστος λειτουργίας του Οpen στα 4, 5 εκατομμύρια τον μήνα και την τηλεθέαση του σταθμού στο 4% . Το κανάλι Εψιλον  είχε 365 τεχνικούς και δημοσιογράφους με μισθούς από 600 έως 800 ευρώ  ενώ στο open Beyond ήρθαν οι φίλοι των στελεχών σας με μισθούς από 1000 Ευρώ , έως 15.000 Ευρώ τον μήνα ενώ σ’ εκείνους που δημιούργησαν το κανάλι, πανάξιους τεχνικούς και δημοσιογράφους, η μισθοδοσία τους όχι μόνο δεν μεταβλήθηκε, αλλά επιβαρύνθηκαν οικονομικά, καθώς η έδρα του καναλιού μετακινήθηκε από τα Μελίσσια στην Παιανία.

Είναι εξαιρετικά λυπηρό, καλοθελητές, να έχουν εκτινάξει το κόστος παραγωγών σε αστρονομικά ποσά, παραγωγών που αντί να έλκουν τηλεοπτικό κοινό, να το απομακρύνουν με γεωμετρική πρόοδο».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top