Δημήτρης Σκουλός: Ποιος είναι ο κριτής στο Greece’s Next Top Model;

Το Greece’s Next Top Model επιστρέφει στη συχνότητα του Star

Το Greece’s Next Top Model επιστρέφει στη συχνότητα του Star και αναζητά τη σύγχρονη βασίλισσα του modelling, η οποία θα έχει την ευκαιρία να κάνει την καριέρα που ονειρεύεται στην Ελλάδα και το εξωτερικό! 

Ο γνωστός φωτογράφος, Δημήτρης Σκουλός, θα είναι ένας από τους τέσσερις κριτές και έχει απαθανατίσει με τον φακό του κάθε πτυχή του χώρου της μόδας και οι φωτογραφίες του έχουν τυπωθεί στις σελίδες  των σπουδαιότερων διεθνών περιοδικών του χώρου. 

Παίρνει τη θέση του ως κριτής του #GNTMgr και το ερώτημα είναι ένα: Ποιο κορίτσι θα καταφέρει να τραβήξει το φωτογραφικό του ενδιαφέρον; 

Για πρώτη φορά στη ζωή του θα βρίσκεται εκείνος κάτω από τα φώτα, με τον φακό να τον «σημαδεύει»...

Κάνοντας ένα διάλειμμα από τις διακοπές του στο εξοχικό του, στο Βραχάτι Κορινθίας, ο μεγαλωμένος στη Νέα Σμύρνη και πολιτογραφημένος Πειραιώτης φωτογράφος μίλησε στο People και στον Γιώργο Πράτανο για τη νέα πρόκληση, που πάντως δεν απέχει και πολύ από την καθημερινότητά του: να κρίνει και να επιλέγει τα μοντέλα που θα αναδείξει μέσα από το φακό του.

Είναι ψύχραιμος, μοιάζει σίγουρος για όσα λέει και δεν χρησιμοποιεί υπερβολικές εκφράσεις για να πείσει. Ο ορισμός του coolness δηλαδή.

Ήταν έκπληξη για σένα; Είχες συζητήσει ξανά το ενδεχόμενο να βρεθείς μπροστά από τις κάμερες; Μου τηλεφώνησαν από την παραγωγή του σταθμού, μου εξήγησαν το κόνσεπτ της εκπομπής και μου ζήτησαν να κάνουμε ραντεβού. Συναντηθήκαμε, μιλήσαμε για το πρότζεκτ, μου είπαν ποιοι θα είναι συντελεστές και συνειδητοποίησα πως στήνεται ένα πολύ σοβαρό προϊόν.

Greece’s Next Top Model: Γνωρίστε τους κριτές!

-Ένιωσες έκπληξη από το γεγονός πως σκέφτηκαν εσένα; Ναι, φυσικά, από την άποψη πως η δουλειά μου δεν είναι μπροστά από τις κάμερες αλλά πίσω.

Βέβαια, πρόκειται για ένα πρότζεκτ που σου ταιριάζει απόλυτα. Έχει σχέση με μοντέλα και μόδα, οπότε ναι, είναι στο στοιχείο μου.
Από τότε που σου έγινε η πρόταση, έχεις παρακολουθήσει ανάλογες εκπομπές για να δεις τον τρόπο με τον οποίο σχολιάζουν τα μέλη της κριτικής επιτροπής; Όχι. Δεν έχω παρακολουθήσει μετά την πρόταση αλλά ούτε και πριν. Γενικά δεν παρακολουθώ τηλεόραση.
Δεν έχεις παρακολουθήσει ούτε και μετά τη συμφωνία να συμμετάσχεις στο Next Top Model; Είχα δει ένα επεισόδιο παλιά. Δεν θέλω να επηρεαστώ, να σου πω την αλήθεια. Θέλω να είμαι ο εαυτός μου. Αν κάνω ή μου κάνει η τηλεόραση, θα συμβεί γιατί είμαι ο εαυτός μου και όχι επειδή αντέγραψα τη συμπεριφορά ενός κριτή στην αμερικάνικη εκδοχή του σόου.

-Ως κριτής πώς θα είσαι; Πώς θα σε δούμε; Με καυστικό λόγο ή πιο χαλαρό;

Αυτό που θα κληθώ να κάνω δεν διαφέρει καθόλου από τη δουλειά μου, όπου κάνω συνεχώς κάστινγκ, επιλέγοντας ποιο μοντέλο είναι το κατάλληλο για το κόνσεπτ της φωτογράφισης που πρόκειται να πραγματοποιηθεί. Είναι η καθημερινότητά μου.

-Πώς ξεκίνησες με τη φωτογραφία; Πώς σου μπήκε αυτό το μικρόβιο;

Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο αυτό το περί μικροβίου, αλλά το περιγράφει επακριβώς. Ξεκίνησα από μικρό παιδί να αγοράζω φακούς, φωτογραφικές μηχανές, φιλμ. Το έκανα για χόμπι. Όταν ήμουν αρκετά πιο μεγάλος, κάποιες φωτογραφίες φίλων που είχα φωτογραφίσει –με τη δική μου ματιά και αισθητική– έπεσαν στα χέρια ενός γραφείου. Επικοινώνησαν μαζί μου και με ρώτησαν για τις φωτογραφίες και αν ενδιαφέρομαι να κάνω συνεργαστώ μαζί τους για μια δουλειά. Απάντησα θετικά, αν και τότε είχα δουλειά. Βέβαια, δεν είναι κακό να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα. Μάλλον ευλογία θα έλεγα… Οπότε όλα έγιναν πολύ τυχαία, χωρίς να κυνηγήσω τίποτε.

-Τι δουλειά έκανες εκείνο τον καιρό;

Είχα πτυχίο στη Διοίκηση και Οικονομία και δούλευα σε μια εταιρεία.

-Έχεις κάνει μεγάλες, διεθνείς συνεργασίες. Θυμάσαι την πρώτη πρόταση συνεργασίας;

Θυμάμαι πως μου τηλεφώνησαν από το πρακτορείο στο οποίο ανήκα και μου είπαν πως ένα μεγάλο ξένο περιοδικό έχει δει τη δουλειά μου και θα ήθελε να συνεργαστούμε. Έπρεπε να πάω στο Παρίσι και να φωτογραφίσω κάποιες μόδες για λογαριασμό τους. Έτσι κι έγινε.


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top